Събития В деня на будителите в Народния театър отвори врати...

В деня на будителите в Народния театър отвори врати зала „Павел Васев“

- Реклама -

 „Примерите са такива, каквито ги създаваме. Последователите са тези, които ще ни последват независимо каква тъма или каква светлина носим“. С тези думи директорът на Народния театър Васил Василев откри официалната церемония за именуването на Зала „Павел Васев“ в Деня на народните будители 1 ноември.

Събитието се проведе в залата, която досега носеше името „Клуб на артиста“, в присъствието на актьори и хора от екипа на театъра, както и на дъщерята на дългогодишния директор на Народния театър – Ани Васева.

Новата Зала „Павел Васев“ ще продължава да изпълнява досегашното си предназначение – да бъде място за тврочески срещи, провеждане на пресконференция и събития с представителна цел.

Промяната на името се случва в знак на уважение към големия принос на Павел Васев за утвърждаването на театъра като водещ културен институт.

Васил Василев Народен театър

„В деня на народните будители 1 ноември 2022 г. нареждам Клуба на артиста, да носи името Зала „Павел Васев“, заяви тържестено настоящият директор на Народния театър.

Кратко послание отправи и драматургът Майя Праматарова, която припомни добре познатото мото на Павел Васев: „Изкуството не се управлява, а се подкрепя“.

В своето обръщение към колегите си Васил Василев каза още: „Вие сте тези, които ще оживят това място. То е създадено за вас. Честит празник!“

Изображения: Народен театър „Иван Вазов“

Последни новини

Ново издание на „Цветя на злото“ от Шарл Бодлер

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов.

Мария Габриел: Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея заради въздействието на музиката

Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Съединените американски щати...

Турски филмов фестивал е застрашен от обвинения в цензура

Най-старият филмов фестивал в Турция бе хвърлен в смут, след като членове на журито подадоха оставки, а...

Публиката в Плевен посрещна и изпрати на крака и с аплодисменти Лили Иванова

Публиката в Плевен посрещна и изпрати на крака и с бурни аплодисменти примата на българската поп музика...
- Реклама -
- Реклама -