Изкуство „ФИЕСТА“ в Народния театър

„ФИЕСТА“ в Народния театър

- Реклама -

Авторски движенчески спектакъл на Андреа Гаврилиу с премиера на новата сцена в Народния театър – „Музите“.

Новото театрално пространство се намира на Първи балкон на Народния театър, а над него са образите на четирите музи на изкуствата. Точно там, под кристалния полилей, публиката ще се срещне със спектакъла на румънския хореограф Андреа Гаврилиу, в който участват актьорите на Народния театър Снежина Петрова, Пламен Димов и Явор Вълканов, а също и Надя Керанова, Йоана Титкова, Елена Иванова, Асен Данков и Кире Гьоревски.

Пърформансът разказва за едно празненство. Но поводът е без значение, важното е личното преживяване на всеки отделен зрител. Всеки е свободен да разпознае себе си, някой друг, или обществото като цяло по време на този празник. Нестандартното сценично пространство, в което се случва действието, предоставя необходимите условия за така нужната близост между публиката и представлението, за да има тя по-директен достъп (буквално) до приключението, в което ще я потопим.

По този начин зрителите няма да бъдат само наблюдатели в мрака, а ще имат възможността да станат активна част от това енергично преживяване.

Ето какво споделя Андреа Гаврилиу за спектакъла:

„За мен като творец, този пърформанс е съставен от множество предизвикателства: отделянето от „черната кутия“, 59-минутен саундтрак, който те оставя без дъх от край до край, присъствието на 8 изпълнители на сцената през цялото време, детайлно изградените преходи от уравновесеност/контрол/самоосъзнатост към отприщване/огрубяване/изпадане в транс. Всички тези прилагателни не целят да осмеят или да посочат с пръст обществото, защото всеки зрител има пълната свобода да изведе свой собствен смисъл и още по-важното, да оцени артистичността, зад тях“.

Изображение: Стефан Н. Щерев

Последни новини

Георги Дюлгеров: Моят идеал е българската култура – език, изкуство, образование

"Не българското племе е предателско, предатели са робите по дух, няма значение от каква националност са", каза...

Софийската опера представя „Валкюра“ на фестивал в Германия

Трупата на Софийската национална опера гостува във Фестивалния театър "Нойшванщайн" в германския град Фюсен.

Ново издание на „Цветя на злото“ от Шарл Бодлер

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов.

Мария Габриел: Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея заради въздействието на музиката

Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Съединените американски щати...
- Реклама -
- Реклама -