Изкуство „ФИЕСТА“ в Народния театър

„ФИЕСТА“ в Народния театър

- Реклама -

Авторски движенчески спектакъл на Андреа Гаврилиу с премиера на новата сцена в Народния театър – „Музите“.

Новото театрално пространство се намира на Първи балкон на Народния театър, а над него са образите на четирите музи на изкуствата. Точно там, под кристалния полилей, публиката ще се срещне със спектакъла на румънския хореограф Андреа Гаврилиу, в който участват актьорите на Народния театър Снежина Петрова, Пламен Димов и Явор Вълканов, а също и Надя Керанова, Йоана Титкова, Елена Иванова, Асен Данков и Кире Гьоревски.

Пърформансът разказва за едно празненство. Но поводът е без значение, важното е личното преживяване на всеки отделен зрител. Всеки е свободен да разпознае себе си, някой друг, или обществото като цяло по време на този празник. Нестандартното сценично пространство, в което се случва действието, предоставя необходимите условия за така нужната близост между публиката и представлението, за да има тя по-директен достъп (буквално) до приключението, в което ще я потопим.

По този начин зрителите няма да бъдат само наблюдатели в мрака, а ще имат възможността да станат активна част от това енергично преживяване.

Ето какво споделя Андреа Гаврилиу за спектакъла:

„За мен като творец, този пърформанс е съставен от множество предизвикателства: отделянето от „черната кутия“, 59-минутен саундтрак, който те оставя без дъх от край до край, присъствието на 8 изпълнители на сцената през цялото време, детайлно изградените преходи от уравновесеност/контрол/самоосъзнатост към отприщване/огрубяване/изпадане в транс. Всички тези прилагателни не целят да осмеят или да посочат с пръст обществото, защото всеки зрител има пълната свобода да изведе свой собствен смисъл и още по-важното, да оцени артистичността, зад тях“.

Изображение: Стефан Н. Щерев

Последни новини

Кинофестивалът „Сънданс“ започва днес

Фестивалът на независимото кино  "Сънданс" започва днес, а сред темите на форума е и тази за изкуствения...

„Образцово кабаре“ се завръща с издание всеки месец в София и представления в страната

След големия интерес към пилотно издание, „Образцово кабаре“ се завръща на 24-ти януари в София. „Златната“ музика...

Марк Леви се завръща с романа „Това се случи през нощта“

На 12 януари популярният френски писател Марк Леви се завръща в българските книжарници с романа „Това се...

Брамсова вечер представят Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с маестро Георги Димитров

С Брамсова вечер ще започне новата година за Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР на 12 януари от 19.00...
- Реклама -
- Реклама -