Събития „Лятно кино на път“ днес ще спре в Севлиево

„Лятно кино на път“ днес ще спре в Севлиево

- Реклама -

„Лятно кино на път“ ще спре в Севлиево на 15 август. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Началото ще бъде дадено на 15 август от 20:30 ч. пред сградата на Община Севлиево, събитието е подходящо за всички възрасти, входът е свободен посочват организаторите.

„Програмата ще започне с два филма, подходящи за деца – анимацията „Лист хартия“ на Ася Кованова и игралния „Обир“ на Мария Николова. Акцент на вечерта е „Книга за хората“ на режисьора Владислав Лаков, носител на множество отличия, сред които номинации на фестивалите „Синелибри“ и „Златна роза“. Филмът разказва за смута, който настъпва в селска библиотека, след като младата Славина, която кара стаж там, отказва да изпълни разпореждане на директора да бъдат изхвърлени всички книги, за да стане възможно усвояването на европейски проект“, посочват от „Кинематограф“. 

„Ще представим също и „На червено“ на Тома Вашаров, носител на над 100 номинации по световни фестивали, което го нарежда сред един от най-успешните български къси филми. Той разказва за един шофьор на междуградски автобус, който отказва да премине през селско кръстовище заради развален светофар, застопорен да свети червено. Ситуацията провокира редица недоразумения с изнервените пътници и местните органи на реда в един в свят, в който спазването на правилата е недоразумение само по себе си“, допълват организаторите. 

След Севлиево, на 16 август „Лятно кино на път“ ще гостува в Плачковци, на 17 август в Полски Тръмбеш, на 18 август в Русе, на 20 август в Кула, на 24 август в София, на 25 в Бургас. Пълната програма може да бъде видяна на този адрес. 

Последни новини

Ново издание на „Цветя на злото“ от Шарл Бодлер

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов.

Мария Габриел: Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея заради въздействието на музиката

Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Съединените американски щати...

Турски филмов фестивал е застрашен от обвинения в цензура

Най-старият филмов фестивал в Турция бе хвърлен в смут, след като членове на журито подадоха оставки, а...

Публиката в Плевен посрещна и изпрати на крака и с аплодисменти Лили Иванова

Публиката в Плевен посрещна и изпрати на крака и с бурни аплодисменти примата на българската поп музика...
- Реклама -
- Реклама -