Събития The Jazz Cave Festival започва днес в румънския национален...

The Jazz Cave Festival започва днес в румънския национален парк Бучеджи

- Реклама -

Повече от 20 европейски и чуждестранни банди ще участват в третото издание на „The Jazz Cave Festival“ в румънския национален парк Бучеджи между 16 и 18 август, предаде за БТА румънската агенция Аджерпрес.

Музикантите ще свирят на две сцени – „Пестера Инърленд“ (Pestera Innerland) и „Заноага Дриймленд“ (Zanoaga Dreamland).

Сцената „Пестера Инърленд“ е разположена в естествено куполообразната пещера Яломита, която усилва ефекта от музиката. Наричана още „Пещерата на царете“, Яломита е известна от древността и се споменава в множество исторически източници и има специално място в археологическите, етнографски и географски изследвания.

Сцената „Заноага Дриймленд“ е издигната в планинския къмпинг Заноага, на няколкостотин метра от пещерата Яломита, в гората и в близост до езерото Болбочи, място, където ефектът от музиката ще бъде усилен от естествената планинска обстановка. Музикантите ще включват и публика в своите джем сешъни, а концертите тук са безплатни.

Във фестивала ще участват формации от Румъния, България, Албания, Азербайджан, Италия, Ирландия, Холандия, САЩ. и Япония, включително артисти като Ava Trio, Yukako Yamano, Nico di Battista, Jesse Davis Quartet, Koszika & Hotshots, Noise Linguistix, Sokol Prekalori, Rain Sultanov & Shahin Novrasli, Irina Sarbu Band, съобщиха организаторите.

Участниците в „The Jazz Cave Festival“ ще могат да посетят други важни туристически атракции в Националния парк Бучеджи: ерозионните скални образувания Бабеле и Сфинкса, Татарските клисури, възпоменателния Кръст на героите, езерото Болбочи.

Публиката може да се наслади на свързани дейности – пътуващи изложби, походи в туристическия курорт Пестера-Падина и информационни и обучителни сесии, организирани от планински спасителен екип.

Събитието се организира от Съюза за интерпретативно творчество на румънските музиканти в партньорство с Excess Music.

Румънската информационна агенция AGERPRES е медиен партньор на събитието.

(Новина, избрана от румънската агенция АДЖЕРПРЕС за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите)   

Последни новини

Ново издание на „Цветя на злото“ от Шарл Бодлер

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов.

Мария Габриел: Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея заради въздействието на музиката

Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Съединените американски щати...

Турски филмов фестивал е застрашен от обвинения в цензура

Най-старият филмов фестивал в Турция бе хвърлен в смут, след като членове на журито подадоха оставки, а...

Публиката в Плевен посрещна и изпрати на крака и с аплодисменти Лили Иванова

Публиката в Плевен посрещна и изпрати на крака и с бурни аплодисменти примата на българската поп музика...
- Реклама -
- Реклама -