Изкуство Вече продават билети за „Убийците на цветната луна“ и...

Вече продават билети за „Убийците на цветната луна“ и „Екзорсистът“

- Реклама -

Прожекциите в „Люмиер“ и „Одеон“ са част от програмата на Синелибри

Билети за още две внушителни филмови продукции от тазгодишната програма на кино-литературния фестивал Синелибри тръгват в продажба от 4 септември в столичните арткина „Люмиер“ и „Одеон“. Става дума за дългоочаквания нов филм на Мартин Скорсезе, озаглавен „Убийците на цветната луна“, с Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро в главните роли, и за „Екзорсистът: Вярващият“, пряко продължение на култовия хорър от 1973 година.

Убийците на цветната луна“ е епичен разказ за племето осейдж в щата Оклахома, САЩ, на което петролът носи огромно богатство през 20-те години на XX век. Благополучието на индианците привлича бели пришълци, представители на едрия бизнес и организираната престъпност. Те започват да манипулират и изнудват хората от племето, да крадат всичко, до което се домогнат, преди да прибегнат към хладнокръвни убийства. Този потресаващ период става известен като „Големият терор“ и предизвиква несравнимо по своя мащаб разследване на ФБР. В резултат на това е разкрита една от най-мрачните конспирации в американската история.  Филмът беше излъчен в Кан и е сред най-очакваните заглавия на годината, както и вероятен претендент за „Оскар“.

Билети за „Убийците на цветната луна“ може да си набавите оттук:

Кино „Люмиер“

20 октомври УБИЙЦИТЕ НА ЦВЕТНАТА ЛУНА

https://epaygo.bg/1921479463

27 октомври УБИЙЦИТЕ НА ЦВЕТНАТА ЛУНА

https://epaygo.bg/2951248182

Кино „Одеон“

21 октомври УБИЙЦИТЕ НА ЦВЕТНАТА ЛУНА

https://epaygo.bg/3294662147

23 октомври УБИЙЦИТЕ НА ЦВЕТНАТА ЛУНА

https://epaygo.bg/9569922595

Другото впечатляващо заглавие е Екзорсистът: Вярващият, пряко продължение на култовия хорър от 1973 година, адаптация по романа „Заклинателят“ от Уилям Питър Блати. Носителката на „Оскар“ Елън Бърстин влиза отново в кожата на Крис Макнийл – героинята, която е завинаги променена от случилото се с дъщеря й Регън (Линда Блеър) преди пет десетилетия. Режисьор на лентата е Дейвид Гордън Грийн, който е и съсценарист заедно с Питър Сатлър, Скот Тиймс и Дани Макбрайд. Освен иконата Бърстин във филма ще видим Дженифър Нетълс, Лесли Одъм, Лидия Джует, Ан Доуд. Любителите на жанра трябва да са сигурни, че ги очаква изключително завладяваща и ефектна история с интелигентно разгърнат сюжет.

Билети за „Екзорсистът: Вярващият“ може да си набавите оттук:

Кино „Люмиер“, 13 октомври ЕКЗОРСИСТЪТ: ВЯРВАЩИЯТ

https://epaygo.bg/4118394420

Кино „Одеон“, 25 октомври ЕКЗОРСИСТЪТ: ВЯРВАЩИЯТ

https://epaygo.bg/2883079952

Билетите за всички предвидени прожекции в рамките на Синелибри на двата филма в София са в продажба от понеделник, 4 септември. Зрителите могат да се възползват от early bird цена не по-късно от 14 септември, след което билетите ще се продават на редовни цени. От 13 и 20 октомври двата филма ще са в регулярно разпространение във всички кина от „Форум Филм България“.

Вече е готова и видеошапката на Синелибри, дело на продуцентската къща „Компот Колектив“. Стилистиката е обвързана с цялостната концепция на тазгодишното издание, посветена на метаморфозите в природата и обществото във всичките им проявления, на техните проекции в литературата и на още по-зрелищните им интерпретации на големия екран. Пеперудата като въплъщение на идеята за метаморфозите, която присъства в плаката и във видеото на фестивала, е дело на Радослава Боор. Анимация на „Компот Колектив“ ще съпровожда и музикалното изпълнение, което ще даде символичен старт на 9-ото издание на фестивала на 6 октомври в зала 1 на НДК. Маестро Живко Петров, един от най-харизматичните български джаз музиканти, ще изпълни на живо ноктюрно от Шопен, оп. 9, №2  в ми бемол мажор.

Официално видео: https://youtu.be/2-PqO-Sqgdk

Последни новини

Кинофестивалът „Сънданс“ започва днес

Фестивалът на независимото кино  "Сънданс" започва днес, а сред темите на форума е и тази за изкуствения...

„Образцово кабаре“ се завръща с издание всеки месец в София и представления в страната

След големия интерес към пилотно издание, „Образцово кабаре“ се завръща на 24-ти януари в София. „Златната“ музика...

Марк Леви се завръща с романа „Това се случи през нощта“

На 12 януари популярният френски писател Марк Леви се завръща в българските книжарници с романа „Това се...

Брамсова вечер представят Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с маестро Георги Димитров

С Брамсова вечер ще започне новата година за Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР на 12 януари от 19.00...
- Реклама -
- Реклама -