Изкуство Студио "Уорнър брадърс" обмисля заснемането на нов филм за...

Студио „Уорнър брадърс“ обмисля заснемането на нов филм за Хари Потър

- Реклама -

Американското филмово студио „Уорнър брадърс“ обмисля евентуалното заснемане на нов филм за Хари Потър, пише в. „Сън“, позовавайки се на запознати с плановете източници.

Според таблоида продуцентите се интересуват от адаптация на пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете“, която от 2016 г. се играе в Лондон.
   
Изданието пише, че от „Уорнър брадърс“ са впечатлени от успеха на театралната постановка и имат желание да я пренесат на големия екран. Студиото планира да покани за участие в продукцията актьора Даниел Радклиф, който се прочу с превъплъщението си в образа Хари Потър във филмовата поредица, както и изпълнителите на ролите на Рон и Хърмаяни – Рупърт Гринт и Ема Уотсън, въпреки че докато това се случи, има „още много време“. 

Според в. „Сън“ продуцентите се надяват да направят едновременно два филма по пиесата, която разказва за по-нататъшната съдба на порасналия магьосник, неговите приятели и техните деца.

В периода между 2001 и 2011 г. на екран излязоха общо осем филма, заснети по романите на британската писателка Дж. К. Роулинг за приключенията на Хари Потър. Последваха и три филма от поредицата „Фантастични животни“, която разказва за събития, предшестващи основната сага. 

От 2016 г. в театър „Палас“ в Лондон се играе пиесата в две части (4 действия) „Хари Потър и прокълнатото дете“, в чието написване на сценария участва Дж. К. Роулинг. Постановката има представления и на Бродуей, както и в театри в Хамбург, Торонто и Токио. 

Източник: Елена Христова, БТА

Последни новини

Започва 50-ият Софийски международен панаир на книгата

Днес, 5 декември, ще бъде даден официален старт на 50-ото юбилейно издание на Софийския международен панаир на...

„Авиньонски квинтет“ от Лорънс Дърел за първи път на български език

На 24 ноември, за първи път на български език, излиза последното голямо произведение на Лорънс Дърел, цикълът...

100 години от рождението на Итало Калвино: „Ако пътник в зимна нощ“

„Развих най-пълно идеята си за „апокрифните“ романи – уж написани от автор, който не съм аз и...

„Докъде се издигаме в мрака“ от Секуоя Нагамацу (откъс)

От погребални небостъргачи през хотели за мъртъвци до междузвездни кораби – романът „Докъде се издигаме в мрака“...
- Реклама -
- Реклама -