Изкуство Режисьорът Куентин Тарантино е написал сценария за новия си...

Режисьорът Куентин Тарантино е написал сценария за новия си и вероятно последен филм

- Реклама -

Американският режисьор и сценарист Куентин Тарантино е приключил работата по сценария на своя нов и вероятно последен филм, съобщи „Холивуд рипортър“.

Според източници на изданието сценарият е озаглавен „Кинокритикът“ (The Movie Critic), а действието се развива в края на 70-те години на миналия век в Лос Анджелис. 

Главният персонаж във филма ще бъде жена, отбелязва „Холивуд рипортър“. Източниците посочват, че продукцията може да е посветена на американската журналистка и една от най-влиятелните кинокритички Полин Кейл (1919-2001).

Очаква се снимките за филма да започнат тази есен. Към момента Тарантино не е подписал договор за заснемането му с нито едно филмово студио.

„Холивуд рипортър“ пише още, че новата лента може да се окаже последният игрален филм в кариерата на 59-годишния Куентин Тарантино. Изданието припомня, че по-рано режисьорът неведнъж е заявявал, че планира да заснеме не повече от 10 филма. Към момента, ако двете части на екшъна „Убий Бил“ се броят за един продукт, режисьорът има в актива си девет филма. 

Славата застигна Тарантино през 1994 г. след излизането на филма „Криминале“, на който той е режисьор и сценарист. Продукцията, заснета с бюджет от 8 милиона долара, реализира приходи от 100 милиона долара, и спечели главната награда на кинофестивала в Кан и редица други филмови отличия. 

„Криминале“ донесе на Куентин Тарантино първия „Оскар“ за оригинален сценарий. Втората си награда от американската киноакадемия в същата категория режисьорът и сценарист получи за работата си над „Джанго без окови“ (2012).

Сред останалите филми на Тарантино са „Глутница кучета“ (1992), „Джаки Браун“ (1997), „Гадни копилета“ (2009), „Имало едно време в Холивуд“ (2019).

Източник: Елена Христова, БТА

Последни новини

Георги Дюлгеров: Моят идеал е българската култура – език, изкуство, образование

"Не българското племе е предателско, предатели са робите по дух, няма значение от каква националност са", каза...

Софийската опера представя „Валкюра“ на фестивал в Германия

Трупата на Софийската национална опера гостува във Фестивалния театър "Нойшванщайн" в германския град Фюсен.

Ново издание на „Цветя на злото“ от Шарл Бодлер

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов.

Мария Габриел: Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея заради въздействието на музиката

Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Съединените американски щати...
- Реклама -
- Реклама -