Любопитно "Крийд 3" продължава да е най-гледаният филм в българските...

„Крийд 3“ продължава да е най-гледаният филм в българските киносалони

- Реклама -

Спортната драма „Крийд 3“ продължава да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните след миналия уикенд. Третият поред филм за Адонис Крийд, в който е намесен и негов приятел от детството, е гледан вече от 39 943 зрители и има 478 843 лева приходи от билетите им.

На втора позиция е българският „Чалга“ на Мариян Вълев. Филмът, заснет изцяло с телефон, е разказ за 20-годишна жена от Перник, която иска да стане фолк певица и нейната приятелка с психични разстройства от Варна. Той събра 16 224 зрители и реализира постъпления от 203 020 лева в предпремиерната седмица и премиерния уикенд.

На трето място е втората премиера от миналия петък – „Писък 6“, разказващ приключенията на четиримата оцелели след срещата с Гоустфейс от предния филм от миналата година. Продукцията е гледана от 13 290 зрители и инкасира 157 711 лева след предпремиерната седмица и премиерния уикенд.

Третата премиера – анимацията „Изумителният Морис и неговите образовани гризачи“, е на четвърто място в топ 10. Създаденият по романа на Тери Пратчет и по приказка на Братя Грим филм за уличния котарак, който измисля хитър начин да освободи домовете от гризачи, е със 7288 зрители и 77 980 лева приходи от билетите им.

Испанската анимация „Приключението на мумиите“ е на пета позиция. Търсенето на стар пръстен от три мумии и бебе крокодилче е гледано от 20 399 зрители и отчита 210 634 лева постъпления за трите седмици в кината.

В 13-ата седмица от излизането си у нас „Аватар: Природата на водата“ е на шесто място по зрителски интерес. Филмът, който вече е с „Оскар“ за визуални ефекти, е привлякъл интереса на  470 137 зрители и има 6 597 094 лева приходи от билетите им.

На седма позиция е „Ант-мен и Осата: Квантомания“, продължение на филма от 2018 година. Появата на Канг Завоевателя, който ще е и в следващите филми на Marvel, е видяна от 33 902 зрители и  отчита 476 143 лева постъпления за месец в кината.

Осма е анимацията „Котаракът в чизми 2“, продължение на филма от 2011 година. Опитите на Пух да върне осемте си изгубени живота в пътешествието из Тъмната гора са проследени от 164 231 зрители, а приходите за трите месеца в кината възлизат на 1 870 098 лева.

Девето място заема криминалната комедия „Кокаиновата мечка“, разказваща действителна история от 80-те години на миналия век. Пристрастеността на едно гризли към падналия близо до него кокаин и нанесените щети са привлекли в киносалоните 12 999 зрители, а за трите седмици постъпленията са 148 108 лева.

На десето място е руската анимация „Великото пътешествие 2: Специална доставка“. Как заекът Оскар и мечката Мик-Мик връщат в дома й малка панда са разбрали 22 578 зрители, а приходите от билети са 228 231 лева след месец в кината.

Извън първите десет най-гледани продукции е четвъртата премиера – френската комедия „Маскарад“. Историята за танцьор, който замисля коварна измама с дребна мошеничка, е привлякла 191 зрители в първия си уикенд у нас, а приходите от билетите са 1945 лева.

През миналия уикенд в киносалоните са били общо 57 054 зрители. Миналата година по същото време филми на голям екран са гледали 59 272 души, като тогава всеки трети е предпочел „Мей червената панда“.

Източник: Свилен Кръстев, БТА

Последни новини

Кинофестивалът „Сънданс“ започва днес

Фестивалът на независимото кино  "Сънданс" започва днес, а сред темите на форума е и тази за изкуствения...

„Образцово кабаре“ се завръща с издание всеки месец в София и представления в страната

След големия интерес към пилотно издание, „Образцово кабаре“ се завръща на 24-ти януари в София. „Златната“ музика...

Марк Леви се завръща с романа „Това се случи през нощта“

На 12 януари популярният френски писател Марк Леви се завръща в българските книжарници с романа „Това се...

Брамсова вечер представят Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с маестро Георги Димитров

С Брамсова вечер ще започне новата година за Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР на 12 януари от 19.00...
- Реклама -
- Реклама -