Изкуство Открива се седмото издание на КвАРТал Фестивал

Открива се седмото издание на КвАРТал Фестивал

- Реклама -

„Малките неща“ е темата на седмото издание на КвАРТал Фестивал, който започва днес. Фестивалът традиционно се провежда в три дни между 16 и 18 септември, около Деня на София.

„Кварталът“ е разположен между булевардите „Мария Луиза“, „Дондуков“, „Сливница“ и „Васил Левски“. Идеята е карето, разположено в историческия център на столицата, да се превърне в творческия квартал на града, подобно на други творчески квартали по света.

Кварталът, въпреки недобрата си слава заради разбитите тротоари и улици, емигранти, бездомници, изоставени или занемарени сгради, привлича най-различни занаятчии, творци, малки търговци, които постепенно променят облика на мястото. Търговците в Квартала обитават места, които имат своя история.

„Време е районът между булевардите „Мария Луиза“, „Дондуков“, „Сливница“ и „Васил Левски“ да бъде възприеман като творчески квартал не само по време на фестивала“. Това заяви в интервю за предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ Мартина Стефанова, организатор на фестивала:

„По време на фестивала ние ще се постараем заедно с всички живущи съседи, бизнеси и институции да предоставим максималната емоция на дошлите, така че наистина да си изкарат хубаво. Програмата започва от днес. До неделя ще можем да се насладим на множество пешеходни зони, на много богата програма, която е подготвена от над 100 локации, които са в тази комуникация, в това общество, което изградихме за седем години. Имаме над 150 участници“.

Последни новини

Кинофестивалът „Сънданс“ започва днес

Фестивалът на независимото кино  "Сънданс" започва днес, а сред темите на форума е и тази за изкуствения...

„Образцово кабаре“ се завръща с издание всеки месец в София и представления в страната

След големия интерес към пилотно издание, „Образцово кабаре“ се завръща на 24-ти януари в София. „Златната“ музика...

Марк Леви се завръща с романа „Това се случи през нощта“

На 12 януари популярният френски писател Марк Леви се завръща в българските книжарници с романа „Това се...

Брамсова вечер представят Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с маестро Георги Димитров

С Брамсова вечер ще започне новата година за Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР на 12 януари от 19.00...
- Реклама -
- Реклама -