Събития Наградата на Съюза на българските художници получи проф. Иван...

Наградата на Съюза на българските художници получи проф. Иван Веселинов

- Реклама -

Проф. Иван Веселинов и проф. Анри Кулев бяха отличени от Съюза на българските художници (СБХ) на церемония, състояла се тази вечер. 

Наградата на СБХ беше дадена на Веселинов, а призът на секция „Карикатура“ за цялостно творчество беше връчен на проф. Анри Кулев. Сред отличените бе и Диляна Николова, на която беше връчено отличието „Доньо Донев“ на Столична община.

За първи път бяха връчени и награди за детско творчество в областта на смешната рисунка и карикатурата, като участие са взели над 200 деца с повече от 300 творби. Първа награда в категория „Златен бодил“ (13-16 г.) взе 14-годишната Божидара Михайлова. В категорията от 9 до 12 години наградата „Златно трънче“ спечели Ирина Манева. Тя е на 12 години.

Водещ на събитието бе Валери Александров, председател на секция „Карикатура“ към СБХ.

По време на церемонията бе открита за 48-и път и Националната изложба на карикатурата в галерията на Съюза на българските художници, в която за първи път са включени и рисунки на деца. В експозицията са показани само творби от последната година, отразяващи събития в обществения и политическия живот в България, по света, както и вечните теми в човешките взаимоотношения.

В експозицията са показани рисунки на Александър Симов, Алла и Чавдар Георгиеви, Анатолий Станкулов, Анри Кулев, Борислав Златанов, Валентин Георгиев, Валери Александров– Валекс, Владимир Спасенков, Гален Иванов, Галина Павлова, Генчо Симеонов, Дилян Дочев, Диляна Николова, Димитър Атанасов – Димат, Евгени Начев, Ивайло Цветков, Ириен Трендафилов, Ирина Китанова, Калин Николов, Луиза Хамел, Любомир Михайлов, Майя Чолакова, Маргарита Янчева, Марина Горелова, Марио Иванов, Милко Диков, Мирослав Божков, Никола Георгиев – Кайо, Пенчо Кунчев, Радослав Маринов, Росен Йорданов, Силвия Ганчева, Светлин Стефанов, Стоян Дечев, Теменуга Джурова, Христо Недялков – Хри100 и Цветан Павлов, Цочо Пеев.

Източник: Ваня Сухарова, БТА

Последни новини

Ново издание на „Цветя на злото“ от Шарл Бодлер

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов.

Мария Габриел: Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея заради въздействието на музиката

Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Съединените американски щати...

Турски филмов фестивал е застрашен от обвинения в цензура

Най-старият филмов фестивал в Турция бе хвърлен в смут, след като членове на журито подадоха оставки, а...

Публиката в Плевен посрещна и изпрати на крака и с аплодисменти Лили Иванова

Публиката в Плевен посрещна и изпрати на крака и с бурни аплодисменти примата на българската поп музика...
- Реклама -
- Реклама -