Събития Новият филм на Джони Деп ще открие кинофестивала в...

Новият филм на Джони Деп ще открие кинофестивала в Кан

- Реклама -

Първият игрален филм на актьора Джони Деп след шумния съдебен процес за клевета срещу бившата му съпруга Амбър Хърд е избран да открие 76-ото издание на кинофестивала в Кан, предадоха световните осведомителните агенции, като цитираха организаторите. 

Форумът започва на 16 май, когато ще е и световната премиера на френскоезичната продукция „Жана дю Бари“ („Jeanne du Barry“). 

В ролята на Жана Бекю – жена, която успява да се издигне от бедността до най-близкото обкръжение на крал Луи XV, е френската актриса и режисьорка Маиуен Льо Беско, известна като Маиуен. Джони Деп се превъплъщава в образа на монарха. 

Актьорът от „Карибски пирати“ участва в няколко продукции след края на съдебния процес през юни 2022 г. Деп изненадващо се появи на Видео-музикалните награди на MTV, както и на модното ревю на Риана – „Savage X Fenty“.

Холивудската звезда също така озвучи анимирана птица в „Джони Пъф: Тайната мисия“. Той се опитва да възстанови кариерата си, след като спечели почти пълна победа в съдебната битка в САЩ срещу бившата си съпруга Хърд. Деп отрича да я е удрял, както твърди тя. 

Две години по-рано, актьорът изгуби дело за клевета във Великобритания срещу таблоида „Сън“, който го нарече „бияч на съпруги“. Скоро след това беше прекратено участието му във „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ и до голяма степен Джони Деп бе отхвърлен от Холивуд.

Кинофестивалът в Кан ще продължи до 27 май.  Световната премиера на петия филм от поредицата за приключенията на Индиана Джоунс с участието на Харисън Форд ще бъде в рамките на 76-ото издание на форума. Там ще бъде представена и новата продукция на режисьора Мартин Скорсезе –  „Убийците на цветната луна“ („Killers of the Flower Moon“). 

Източник: Теодора Славянова, БТА

Последни новини

Синелибри 2023: Галавечери на културите

Деветият международен кино-литературен фестивал Синелибри продължава традицията на обичаните от публиката галавечери на културите, които се очакват...

Иван Бърнев: Трябва да се гласува кредит на доверие към българското кино

Иван Бърнев е от актьорите, на които няма как да не повярваш. Затова и когато той ни каже,...

НАТФИЗ открива театралния си сезон с три премиери в три поредни дни

НАТФИЗ открива театралния си сезон с три премиери в три поредни дни, съобщават от академията.

Кръстев: Ще поискам с 250 млн. повече за култура в Бюджет 2023

Парите за артистите у нас в Бюджет 2023 възлизат на 0.4% от него. Министърът на културата Кръстю...
- Реклама -
- Реклама -