Събития Фестивал "Хисарлъка experience" в Кюстендил

Фестивал „Хисарлъка experience“ в Кюстендил

- Реклама -

Община Кюстендил е домакин на фестивала „Хисарлъка experience“ или Фестивалът на преживяванията, който се органидира за втори път на хълма  и Римскаат крепостна стена от 4 век над града. Отриването е от 16 ч. в петък, а финалът – късно в неделния ден.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Кюстендил, а негов домакин е местното сдружение по туризъм. Организатор е младежкото сдружение Collective crew. Фестивалът на преживяванията е с участието известни изпълнители и състави, и „яки алтернативни банди“, но ще предложи и отлични възможности за хапване, пийване и отмаряне  сред атрактивните условия на парка Хисърлака и кътовете, по високата до 12 метра Римска крепостна стена и кулите и. 

Елеонора Дюлгерска от отдел „Култура“ на Общината разказа 3-дневнаат програма“Всичко е на открито и е абсолютно безплатно за всички гости на събитията, но е едно много по-различно преживяване за всички гости на събитието, защото те нямат да бъдат просто зрители, а ще бъдат участници и ще преживеят самия фестивал – музика, диджей, гостуващи състави сред най-търсените и желаните изпълнители. Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ са в съботния ден. Преди тях в петък са „Оратница“ и още много групи, харесвани предимно от по-младото поколение. Музика, храна, изкуство – всичко в едно“.

Последни новини

Започва 50-ият Софийски международен панаир на книгата

Днес, 5 декември, ще бъде даден официален старт на 50-ото юбилейно издание на Софийския международен панаир на...

„Авиньонски квинтет“ от Лорънс Дърел за първи път на български език

На 24 ноември, за първи път на български език, излиза последното голямо произведение на Лорънс Дърел, цикълът...

100 години от рождението на Итало Калвино: „Ако пътник в зимна нощ“

„Развих най-пълно идеята си за „апокрифните“ романи – уж написани от автор, който не съм аз и...

„Докъде се издигаме в мрака“ от Секуоя Нагамацу (откъс)

От погребални небостъргачи през хотели за мъртъвци до междузвездни кораби – романът „Докъде се издигаме в мрака“...
- Реклама -
- Реклама -