Събития Бургаската опера представя “Риголето” с гост-диригент Матей Поп

Бургаската опера представя “Риголето” с гост-диригент Матей Поп

- Реклама -

Вечната история за подлост, прелъстяване, излъгани надежди, подмолни пориви, проклятие и зловеща развръзка, вплетени в либретото на една от най-известните опери от Джузепе Верди – „Риголето“, ще бъде поставена на сцената на Държавната опера в Бургас на 18 март от 19:00 часа, съобщи на сайта си културната институция. 

Операта в три действия ще дирижира румънският диригент Матей Поп, под чиято палка бе представен спектакълът „Трубадур“ на бургаска сцена в края на ноември миналата година. Музикално-сценичният разказ за гърбавия шут Риголето, единствената радост в семплия му живот – красивата му дъщеря Джилда, за лишения от съвест Херцог, обединяващ образ на подлостта, както и за всички герои на трагичната приказка за излъганото доверие, ще събере едни от най-ярките имена от състава на бургаската опера, съобщиха организаторите. 

Риголето ще бъде пресъздаден от баритона Александър Крунев – за него това е коронна роля, представяна на различни сцени над 100 пъти, посочват от операта в Бургас. Българският баритон наскоро навърши 60 години, а на сцената на Бургаската опера неговата годишнина ще бъде официално чествана на 27 април с концерта „Александър Крунев и приятели“. В ролята на Джилда в събота влиза Мария Цветкова-Маджарова. Режисурата на постановката е на доц. д-р Александър Текелиев.

Източник: Станимир Димитров, БТА

Последни новини

Синелибри 2023: Галавечери на културите

Деветият международен кино-литературен фестивал Синелибри продължава традицията на обичаните от публиката галавечери на културите, които се очакват...

Иван Бърнев: Трябва да се гласува кредит на доверие към българското кино

Иван Бърнев е от актьорите, на които няма как да не повярваш. Затова и когато той ни каже,...

НАТФИЗ открива театралния си сезон с три премиери в три поредни дни

НАТФИЗ открива театралния си сезон с три премиери в три поредни дни, съобщават от академията.

Кръстев: Ще поискам с 250 млн. повече за култура в Бюджет 2023

Парите за артистите у нас в Бюджет 2023 възлизат на 0.4% от него. Министърът на културата Кръстю...
- Реклама -
- Реклама -