Изкуство "Ант-мен и Осата: Квантомания" е най-гледаният филм в кината...

„Ант-мен и Осата: Квантомания“ е най-гледаният филм в кината в България

- Реклама -

След над двумесечен престой на върха на зрителския интерес, „Аватар 2“ беше изместен от „Ант-мен и Осата: Квантомания“, става ясно от обобщените данни от киносалоните у нас. Продължението на първия филм от 2018 година поставя началото на фаза V от Вселената на Marvel е гледано от 14 360 души, като приходите възлизат на 208 583 лева.

На втора позиция е „Великото пътешествие 2: Специална доставка“. Руската анимация за заека Оскар и мечката Мик-Мик, които този път трябва да доставят мече гризли, е видяна от 14 755 зрители и реализира 148 453 лева приходи за двете седмици на екраните.

На трето място е доскорошният първенец по зрителски интерес – „Аватар: Природата на водата“. Филмът на Джеймс Камерън, който продължава историята за живота на Пандора и сблъсъка на местните жители със земните нашественици, има вече 460 199 зрители и 6 457 035 лева приходи.

Четвърта позиция заема най-новият, трети филм от поредицата „Професия: Стрийптизьор“ със Салма Хайек и Чанинг Тейтъм в главните роли. Поставянето на еротичен спектакъл в лондонски театър от героя на Тейтъм – Майк, е привлякло интереса на 18 998 зрители и има 223 215 лева приходи за двете седмици у нас.

„Котаракът в чизми 2“ е на пето място в топ 10. Търсенето на изгубените животи от Пух и приключенията с новите му познати е девета седмица в кината, като е гледано от 155 283 зрители и приходите са 1 760 212 лева.

На шесто място е обновеният в HFR 3D-формат „Титаник“, излязъл отново на екран за 25-годишнината от излизането на филма. Вече 12 228 зрители са съпреживели историята за любовта и саможертвата, а постъпленията от билетите им възлизат на 171 334 лева за втората седмица в кината.

Седмо място заема комедията „Астерикс и Обеликс: Мисия Китай“. Новият разказ за смелите гали, които с помощта на магическа отвара са най-силни на света, а този път трябва да се намесят и в азиатските дела, е гледан от 15 785 зрители и има 180 009 лева приходи.

Втората премиера от миналия петък – украинско-гръцкият филм „Къде си, Адам?“ е на осма позиция. Документалният разказ за живота в манастира Дохиар, на западния бряг на Атон е гледан от 2760 зрители и има 29 146 лева приходи.

На девето място сред най-гледаните филми е анимацията „Тайният свят на Финик“. Сближаването на домашния дух с малката Кристина е вече месец по екраните, като са го гледали 30 467 зрители и инкасира 309 600 лева от билетите им.

Десета позиция е за екшъна с Джерард Бътлър в главната роля „Твърдо приземяване“. Недружелюбният сблъсък между оцелелите пътници от приземил се заради авария самолет на остров, управляван от престъпни банди,  е четвърта седмица в кината, като са го гледали 20 788 зрители и има 253 333 лева приходи.

Другата премиера от миналия уикенд – италианската драма „Сбогом, Леонора“ е извън първите десет най-гледани филми. Пътуването на урната с праха на сицилианско момче, вплетено в три погребения, е гледано от 232 зрители и има 2080 лева приходи.

Миналия уикенд в киносалоните са били посетени от 40 153 зрители, като всеки трети е гледал „Ант-мен и Осата 2“. Преди година по същото време е имало 52 223 зрители, като тогава всеки трети е предпочел българския „Завръщане 2“.

Източник: Свилен Кръстев, БТА

Последни новини

Кинофестивалът „Сънданс“ започва днес

Фестивалът на независимото кино  "Сънданс" започва днес, а сред темите на форума е и тази за изкуствения...

„Образцово кабаре“ се завръща с издание всеки месец в София и представления в страната

След големия интерес към пилотно издание, „Образцово кабаре“ се завръща на 24-ти януари в София. „Златната“ музика...

Марк Леви се завръща с романа „Това се случи през нощта“

На 12 януари популярният френски писател Марк Леви се завръща в българските книжарници с романа „Това се...

Брамсова вечер представят Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с маестро Георги Димитров

С Брамсова вечер ще започне новата година за Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР на 12 януари от 19.00...
- Реклама -
- Реклама -