Изкуство "Ант-мен и Осата: Квантомания" е най-гледаният филм в кината...

„Ант-мен и Осата: Квантомания“ е най-гледаният филм в кината в България

- Реклама -

След над двумесечен престой на върха на зрителския интерес, „Аватар 2“ беше изместен от „Ант-мен и Осата: Квантомания“, става ясно от обобщените данни от киносалоните у нас. Продължението на първия филм от 2018 година поставя началото на фаза V от Вселената на Marvel е гледано от 14 360 души, като приходите възлизат на 208 583 лева.

На втора позиция е „Великото пътешествие 2: Специална доставка“. Руската анимация за заека Оскар и мечката Мик-Мик, които този път трябва да доставят мече гризли, е видяна от 14 755 зрители и реализира 148 453 лева приходи за двете седмици на екраните.

На трето място е доскорошният първенец по зрителски интерес – „Аватар: Природата на водата“. Филмът на Джеймс Камерън, който продължава историята за живота на Пандора и сблъсъка на местните жители със земните нашественици, има вече 460 199 зрители и 6 457 035 лева приходи.

Четвърта позиция заема най-новият, трети филм от поредицата „Професия: Стрийптизьор“ със Салма Хайек и Чанинг Тейтъм в главните роли. Поставянето на еротичен спектакъл в лондонски театър от героя на Тейтъм – Майк, е привлякло интереса на 18 998 зрители и има 223 215 лева приходи за двете седмици у нас.

„Котаракът в чизми 2“ е на пето място в топ 10. Търсенето на изгубените животи от Пух и приключенията с новите му познати е девета седмица в кината, като е гледано от 155 283 зрители и приходите са 1 760 212 лева.

На шесто място е обновеният в HFR 3D-формат „Титаник“, излязъл отново на екран за 25-годишнината от излизането на филма. Вече 12 228 зрители са съпреживели историята за любовта и саможертвата, а постъпленията от билетите им възлизат на 171 334 лева за втората седмица в кината.

Седмо място заема комедията „Астерикс и Обеликс: Мисия Китай“. Новият разказ за смелите гали, които с помощта на магическа отвара са най-силни на света, а този път трябва да се намесят и в азиатските дела, е гледан от 15 785 зрители и има 180 009 лева приходи.

Втората премиера от миналия петък – украинско-гръцкият филм „Къде си, Адам?“ е на осма позиция. Документалният разказ за живота в манастира Дохиар, на западния бряг на Атон е гледан от 2760 зрители и има 29 146 лева приходи.

На девето място сред най-гледаните филми е анимацията „Тайният свят на Финик“. Сближаването на домашния дух с малката Кристина е вече месец по екраните, като са го гледали 30 467 зрители и инкасира 309 600 лева от билетите им.

Десета позиция е за екшъна с Джерард Бътлър в главната роля „Твърдо приземяване“. Недружелюбният сблъсък между оцелелите пътници от приземил се заради авария самолет на остров, управляван от престъпни банди,  е четвърта седмица в кината, като са го гледали 20 788 зрители и има 253 333 лева приходи.

Другата премиера от миналия уикенд – италианската драма „Сбогом, Леонора“ е извън първите десет най-гледани филми. Пътуването на урната с праха на сицилианско момче, вплетено в три погребения, е гледано от 232 зрители и има 2080 лева приходи.

Миналия уикенд в киносалоните са били посетени от 40 153 зрители, като всеки трети е гледал „Ант-мен и Осата 2“. Преди година по същото време е имало 52 223 зрители, като тогава всеки трети е предпочел българския „Завръщане 2“.

Източник: Свилен Кръстев, БТА

Последни новини

Започва 50-ият Софийски международен панаир на книгата

Днес, 5 декември, ще бъде даден официален старт на 50-ото юбилейно издание на Софийския международен панаир на...

„Авиньонски квинтет“ от Лорънс Дърел за първи път на български език

На 24 ноември, за първи път на български език, излиза последното голямо произведение на Лорънс Дърел, цикълът...

100 години от рождението на Итало Калвино: „Ако пътник в зимна нощ“

„Развих най-пълно идеята си за „апокрифните“ романи – уж написани от автор, който не съм аз и...

„Докъде се издигаме в мрака“ от Секуоя Нагамацу (откъс)

От погребални небостъргачи през хотели за мъртъвци до междузвездни кораби – романът „Докъде се издигаме в мрака“...
- Реклама -
- Реклама -