Любопитно Академията за кинематографично изкуство и наука в САЩ има...

Академията за кинематографично изкуство и наука в САЩ има „кризисен екип“ за церемонията за наградите „Оскар“

- Реклама -

Изпълнителният директор на американската Академия за кинематографично изкуство и наука Бил Крамър каза, че „кризисен екип“ се включва за първи път тази година в церемонията за наградите „Оскар“, за да предотврати неочаквани събития, предаде Пи Ей мидиа/ДПА.

Крамър каза, че екипът е разработил и е подготвен за „много сценарии“ в навечерието на 95-ата церемония за наградите „Оскар“, която ще се състои на 12 март с водещ комика Джими Кимъл.

Решението е взето след безпрецедентните сцени от миналогодишната церемония, когато актьорът Уил Смит връхлетя на сцената и зашлеви колегата си Крис Рок. Смит реагира така на шега на Рок по отношение на съпругата му Джейда Пинкет Смит. Впоследствие академията наложи на актьора десетгодишна забрана за участие в нейни събития.

В интервю за сп. „Тайм“ Крамър казва, че нещата не винаги се развиват според очакванията, затова е важен изборът на водещ в лицето на Кимъл, който има опит в живи телевизионни предавания. Той добавя, че за първи път за церемонията им специален „кризисен“ екип. „Надяваме се, че ще бъдем подготвени за всичко, което не очакваме в момента, но планираме, ако нещо подобно се случи“, каза той.

По-рано председателката на Академията за кинематографично изкуство и наука Джанет Йънг каза, че отговорът на организацията на „безпрецедентния инцидент“ със Смит е бил „неадекватен“. На годишния обяд на номинираните за наградите „Оскар“ Йънг каза, че академията се е научила да бъде „напълно прозрачна и отговорна за действията си“.

Източник: Антоанета Маркова, БТА

Последни новини

Започва 50-ият Софийски международен панаир на книгата

Днес, 5 декември, ще бъде даден официален старт на 50-ото юбилейно издание на Софийския международен панаир на...

„Авиньонски квинтет“ от Лорънс Дърел за първи път на български език

На 24 ноември, за първи път на български език, излиза последното голямо произведение на Лорънс Дърел, цикълът...

100 години от рождението на Итало Калвино: „Ако пътник в зимна нощ“

„Развих най-пълно идеята си за „апокрифните“ романи – уж написани от автор, който не съм аз и...

„Докъде се издигаме в мрака“ от Секуоя Нагамацу (откъс)

От погребални небостъргачи през хотели за мъртъвци до междузвездни кораби – романът „Докъде се издигаме в мрака“...
- Реклама -
- Реклама -