Изкуство Виртуозният Хаято Сумино гостува за пръв път в София

Виртуозният Хаято Сумино гостува за пръв път в София

- Реклама -

Симфонията „Великий Преслав“ на Веселин Стоянов и Първия концерт за пиано и оркестър на Фредерик Шопен ще изпълни Симфоничният оркестър на БНР с главния си диригент Константин Илиевски на 20 септември, сряда, от 19:00 ч. в зала „България“.

Солист ще е виртуозният японски пианист Хаято Сумино,  един от водещите интерпретатори на Шопен в света. Концертен запис на неговото изпълнение на „Шопен: Концерт за пиано № 1“ със Симфоничния оркестър на Полското национално радио с диригент Марин Алсоп беше издаден като албум, който получи високите оценки на критиката и публиката. Това произведение ще чуе и публиката в зала „България“ при очакваното първо гостуване на Хаято Сумино в София.

Радиосимфониците ще изпълнят и Симфония №2 „Великий Преслав“ на Веселин Стоянов. Този забравен шедьовър е последното произведение на композитора, който развива темата за старите столици и славната история на България.

Празничният концерт в чест на Деня на независимостта е инициатива на Българското национално радио и Сдружение „Реформ Юнион Клуб“.

Последни новини

Ново издание на „Цветя на злото“ от Шарл Бодлер

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов.

Мария Габриел: Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея заради въздействието на музиката

Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Съединените американски щати...

Турски филмов фестивал е застрашен от обвинения в цензура

Най-старият филмов фестивал в Турция бе хвърлен в смут, след като членове на журито подадоха оставки, а...

Публиката в Плевен посрещна и изпрати на крака и с аплодисменти Лили Иванова

Публиката в Плевен посрещна и изпрати на крака и с бурни аплодисменти примата на българската поп музика...
- Реклама -
- Реклама -