Събития "Уорнър брос" отбелязва 100-годишнината на студиото

„Уорнър брос“ отбелязва 100-годишнината на студиото

- Реклама -

„Уорнър брос“ започна своята глобална кампания по 100-годишнината на студиото, която се навършва на 4 април 2023 г. През следващите 12 месеца рожденият ден ще бъде отбелязан във всички канали и платформи, съобщават от българското представителство.

„Името „Уорнър брос“  е синоним на забавление и за нас е чест да празнуваме стогодишнината на това емблематично студио и богато наследство, което стартира от четиримата братя, които го основаха през 1923 г. През последните 100 години „Уорнър брос“ създаде някои от най-разпознаваемите и обичани филми, телевизионни предавания и герои, измисляни някога, и е мястото за въздействащо разказване на истории, което едновременно определя и отразява нашата култура. Ние сме развълнувани от светлото и динамично бъдеще на нашата компания и докато се впускаме в нейния втори век, ще продължим да разказваме страхотни истории, които забавляват, информират и вдъхновяват публиката по цял свят“, коментира Дейвид Заслав – главен изпълнителен директор на „Уорнър брос Дискавъри“.

Компанията ще отпразнува и отбележи 100-годишнината на „Уорнър брос“ с  документален филм от три части за историята на студиото, маратони и специални епизоди в над 40 локални мрежи и международни канали, посещения на снимачна площадка в студиото, премиери на червения килим и партита, фокус върху класическите филми на „Уорнър брос“ и други. 

Предвидена е и поредица от концерти на свещи в 100 града, отвеждащи феновете на музикално пътешествие през 100-те години съществуване на „Уорнър брос“ в градове по целия свят, включително Лос Анджелис, Ню Йорк, Лондон, Торонто, Мелбърн, Париж, Сингапур, Милано, Сао Пауло и Мексико.

TCM Classic Film Festival в Холивуд през април ще отпразнува ключови филми и големи таланти от историята на „Уорнър брос“, сред които „Казабланка“, 50-годишнината на „Екзорсистът“ с участието на режисьора Уилям Фридкин, „Драконът идва“, както и световната премиера на ремастерираните „На изток от рая“ и „Рио Браво“.

Програмата включва още музейни изложби и възпоменателни прожекции с Академичния музей за филми в Лос Анджелис, възпоменателни прожекции в Националния музей на американската история Smithsonian, специална изложба за 100-годишнината като част от турнето Warner Bros. Studio Tour Hollywood

„Уорнър брос“ е основана от Албърт, Сам, Хари и Джак Уорнър и е учредена на 4 април 1923 г. Библиотеката на студиото се състои от повече от 145 000 часа, включително 12 500 игрални филма и 2400 телевизионни програми, съставени от над 150 000 отделни епизода. 

Източник: БТА

Последни новини

Започва 50-ият Софийски международен панаир на книгата

Днес, 5 декември, ще бъде даден официален старт на 50-ото юбилейно издание на Софийския международен панаир на...

„Авиньонски квинтет“ от Лорънс Дърел за първи път на български език

На 24 ноември, за първи път на български език, излиза последното голямо произведение на Лорънс Дърел, цикълът...

100 години от рождението на Итало Калвино: „Ако пътник в зимна нощ“

„Развих най-пълно идеята си за „апокрифните“ романи – уж написани от автор, който не съм аз и...

„Докъде се издигаме в мрака“ от Секуоя Нагамацу (откъс)

От погребални небостъргачи през хотели за мъртъвци до междузвездни кораби – романът „Докъде се издигаме в мрака“...
- Реклама -
- Реклама -