Събития "Уорнър брос" отбелязва 100-годишнината на студиото

„Уорнър брос“ отбелязва 100-годишнината на студиото

- Реклама -

„Уорнър брос“ започна своята глобална кампания по 100-годишнината на студиото, която се навършва на 4 април 2023 г. През следващите 12 месеца рожденият ден ще бъде отбелязан във всички канали и платформи, съобщават от българското представителство.

„Името „Уорнър брос“  е синоним на забавление и за нас е чест да празнуваме стогодишнината на това емблематично студио и богато наследство, което стартира от четиримата братя, които го основаха през 1923 г. През последните 100 години „Уорнър брос“ създаде някои от най-разпознаваемите и обичани филми, телевизионни предавания и герои, измисляни някога, и е мястото за въздействащо разказване на истории, което едновременно определя и отразява нашата култура. Ние сме развълнувани от светлото и динамично бъдеще на нашата компания и докато се впускаме в нейния втори век, ще продължим да разказваме страхотни истории, които забавляват, информират и вдъхновяват публиката по цял свят“, коментира Дейвид Заслав – главен изпълнителен директор на „Уорнър брос Дискавъри“.

Компанията ще отпразнува и отбележи 100-годишнината на „Уорнър брос“ с  документален филм от три части за историята на студиото, маратони и специални епизоди в над 40 локални мрежи и международни канали, посещения на снимачна площадка в студиото, премиери на червения килим и партита, фокус върху класическите филми на „Уорнър брос“ и други. 

Предвидена е и поредица от концерти на свещи в 100 града, отвеждащи феновете на музикално пътешествие през 100-те години съществуване на „Уорнър брос“ в градове по целия свят, включително Лос Анджелис, Ню Йорк, Лондон, Торонто, Мелбърн, Париж, Сингапур, Милано, Сао Пауло и Мексико.

TCM Classic Film Festival в Холивуд през април ще отпразнува ключови филми и големи таланти от историята на „Уорнър брос“, сред които „Казабланка“, 50-годишнината на „Екзорсистът“ с участието на режисьора Уилям Фридкин, „Драконът идва“, както и световната премиера на ремастерираните „На изток от рая“ и „Рио Браво“.

Програмата включва още музейни изложби и възпоменателни прожекции с Академичния музей за филми в Лос Анджелис, възпоменателни прожекции в Националния музей на американската история Smithsonian, специална изложба за 100-годишнината като част от турнето Warner Bros. Studio Tour Hollywood

„Уорнър брос“ е основана от Албърт, Сам, Хари и Джак Уорнър и е учредена на 4 април 1923 г. Библиотеката на студиото се състои от повече от 145 000 часа, включително 12 500 игрални филма и 2400 телевизионни програми, съставени от над 150 000 отделни епизода. 

Източник: БТА

Последни новини

Кинофестивалът „Сънданс“ започва днес

Фестивалът на независимото кино  "Сънданс" започва днес, а сред темите на форума е и тази за изкуствения...

„Образцово кабаре“ се завръща с издание всеки месец в София и представления в страната

След големия интерес към пилотно издание, „Образцово кабаре“ се завръща на 24-ти януари в София. „Златната“ музика...

Марк Леви се завръща с романа „Това се случи през нощта“

На 12 януари популярният френски писател Марк Леви се завръща в българските книжарници с романа „Това се...

Брамсова вечер представят Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с маестро Георги Димитров

С Брамсова вечер ще започне новата година за Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР на 12 януари от 19.00...
- Реклама -
- Реклама -