Събития Театърът в Габрово представя премиера на „Дано играят добре“...

Театърът в Габрово представя премиера на „Дано играят добре“ по повод Световния ден на театъра

- Реклама -

По повод Световния ден на театъра – 27 март, Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово ще представи премиерата на най-новия спектакъл от режисьора Ана Батева. Tова съобщиха за БТА от пресцентъра на културната институция. 

Спектакълът „Дано играят добре“ е по пиеса на съвременния немски драматург Луц Хюбнер, преведена от Зорница Гешева. Сценичната версия и режисурата са на Ана Батева, музиката е написана от Стефан Здравески, а актьорите Таня Йоргова и Стоян Руменин са в ролите на режисьор и актриса. В постановката е включен и текстът „Пролог в театъра“ от „Фауст“ на Йохан Волфганг фон Гьоте, допълват от Драматичен театър „Рачо Стоянов. 

„Дано играят добре“ е кратка зрителска молитва, дочута в театралната зала или фоайе преди началото на някое представление. Но зад това очакване зрителят дори не предполага бездната от обстоятелства, довели до „лош“ и скучен спектакъл, който се налага да изтърпи, понеже вече си е купил билет. На сцената ще видим моменти от различните репетиционни процеси, които с много хумор пресъздават типични ситуации по време на репетиции. За зрителите ще се осветят моменти и взаимоотношения, които се развиват зад кулисите и често оказват своето значение за резултата на спектакъла“ каза за БТА Петко Койчев, директор на културната институция. 

Втората премиера на спектакъла „Дано играят добре“ ще е на 28 март, а след това ще има представления на 12 и 19 април, посочват от театъра в Габрово. 

Източник: Радослав Първанов, БТА

Последни новини

Георги Дюлгеров: Моят идеал е българската култура – език, изкуство, образование

"Не българското племе е предателско, предатели са робите по дух, няма значение от каква националност са", каза...

Софийската опера представя „Валкюра“ на фестивал в Германия

Трупата на Софийската национална опера гостува във Фестивалния театър "Нойшванщайн" в германския град Фюсен.

Ново издание на „Цветя на злото“ от Шарл Бодлер

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов.

Мария Габриел: Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея заради въздействието на музиката

Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Съединените американски щати...
- Реклама -
- Реклама -