Събития Чавдар Гюзелев със своя изложба в Българския културен институт...

Чавдар Гюзелев със своя изложба в Българския културен институт в Лондон

- Реклама -

Mинистърът на културата Найден Тодоров вчера вечерта бе на откриването на изложбата “Grasping Shadows“ на Чавдар  Гюзелев – подредена в галерия „София” и организирана от Българския културен институт в Лондон и галерия „Ракурси“.

В своята реч при откриването  българският министър на културата Найден Тодоров изтъкна, че Гюзелев е не само прекрасен художник, но и забележителен сценограф. Много ценен е и фактът, че Чавдар Гюзелев заявява ясно своето мнение, защото само това е пътят към свободата, отбеляза той.

Министър Тодоров благодари на Българския културен институт и на неговия директор Светла Дионисиева за отличната работа. Той отдели специално време да разгледа БКИ – Лондон.

Сред многобройните гости на културното събитие бяха Роджър Хигинсън – ръководител на отдела за ЕС и международни отношения в Министерството на културата, медиите и спорта на Обединеното кралство, и изтъкнатият режисьор Тони Палмър.

Изложбите на Чавдар Гюзелев са покани за „встрастяваща игра с нарисувани фигури и неписани правила, които се налага да разгадаеш сам” – с тези думи, които са ключ към света на художника, бе представено събитието в британската столица.

При откриването му публиката се наслади и на музикалните изпълнения на дуета Боян Иванов – кларинет и Лили Петрова – пиано.

Изложбата “Grasping Shadows” ще гостува до 26 май тази година.

Министърът на културата бе в Лондон и за официалното откриване в Британския музей на бляскавата експозиция „Лукс и власт: от Персия до Гърция”, център на която – по думите на организаторите – е българското Панагюрско съкровище.

Последни новини

Ново издание на „Цветя на злото“ от Шарл Бодлер

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов.

Мария Габриел: Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея заради въздействието на музиката

Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Съединените американски щати...

Турски филмов фестивал е застрашен от обвинения в цензура

Най-старият филмов фестивал в Турция бе хвърлен в смут, след като членове на журито подадоха оставки, а...

Публиката в Плевен посрещна и изпрати на крака и с аплодисменти Лили Иванова

Публиката в Плевен посрещна и изпрати на крака и с бурни аплодисменти примата на българската поп музика...
- Реклама -
- Реклама -