Събития "Пощенските картички" на Евровизия включват места от цяла Украйна

„Пощенските картички“ на Евровизия включват места от цяла Украйна

- Реклама -

Заснетите „пощенски картички“, използвани за представянето на всеки изпълнител на сцената на песенния конкурс „Евровизия“, тази година включват места от цяла Украйна, съобщи ДПА/Прес асосиейшън. 

Кратките клипове, които дават възможност на коментаторите да изтъкнат състезаващата се страна и нейния участник, са заснети с помощта на дрон и 360-градусови камери.

Всички те включват местоположение в Украйна, заедно с еквивалент във Великобритания и страната-участник.

Във всяка картичка трите места ще бъдат свързани от една и съща тема – паркове, замъци, улично изкуство, пристанища, цветни сгради, плажове, реки и езера.

В 37-те пощенски картички ще бъдат представени 111 места – от  Паметника на независимостта в Киев до Ангела на Севера и Стоунхендж във Великобритания.

Всяка пощенска картичка ще бъде озвучена с музика на украинския пианист, композитор и певец Дмитро Шуров, който е бил съдия в местната версия на „Х-Фактор“.  

Телевизионната продуцентска компания „Уиндфол Филмс“ (Windfall Films) e работила в сътрудничество с украинската филмова компания 23/32 Филмс (23/32 Films), която е организирала снимките и е осигурила разрешителни за въздушно заснемане в Украйна.

„Творческата концепция за пощенските картички е очаквана от феновете всяка година. Те са идеалният начин да представим всеки изпълнител на 160-те милиона зрители по света. Нямам търпение зрителите да видят тазгодишните предложения, когато бъдат излъчени на полуфиналите и големия финал“, казва Рейчъл Ашдаун от Би Би Си. 

„Освен че Великобритания, Украйна и участващите страни са обединени от музиката, зрителите ще бъдат изненадани да видят и какво още ни обединява“, допълва тя. 

„Имаме удоволствието да участваме в този проект и да покажем, че снимането на всяко ниво на трудност все още е възможно в Украйна. Тазгодишната „Евровизия“, въпреки че няма да бъде организирана в страната заради руската агресия, ще носи Украйна в сърцето си“, казва на свой ред Сара Чернявски, изпълнителен продуцент на 23/32 Филмс.

Всичките 37 държави вече избраха изпълнителите, които ще се съревновават в конкурса. Украйна ще бъде представена на „Евровизия“ от група „Творчи“ с песента 
„Heart Of Steel“, а Великобритания – от Мей Мюлер с „I Wrote A Song“.

Домакин на тазгодишния конкурс е Ливърпул. Полуфиналите на „Евровизия“ са на 9 и 11 май, а големият финал, който ще бъде излъчен на живо от Би Би Си 1, е на 13 май. 

Източник: Елена Христова, БТА

Последни новини

Кинофестивалът „Сънданс“ започва днес

Фестивалът на независимото кино  "Сънданс" започва днес, а сред темите на форума е и тази за изкуствения...

„Образцово кабаре“ се завръща с издание всеки месец в София и представления в страната

След големия интерес към пилотно издание, „Образцово кабаре“ се завръща на 24-ти януари в София. „Златната“ музика...

Марк Леви се завръща с романа „Това се случи през нощта“

На 12 януари популярният френски писател Марк Леви се завръща в българските книжарници с романа „Това се...

Брамсова вечер представят Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с маестро Георги Димитров

С Брамсова вечер ще започне новата година за Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР на 12 януари от 19.00...
- Реклама -
- Реклама -