Любопитно Музеите в столицата ще почиват по Коледа

Музеите в столицата ще почиват по Коледа

- Реклама -

Музеите в столицата ще почиват по Коледа. Част от музейните институции обаче ще работят в някои от официалните празнични дни. Това сочи проверка на БТА.

Експозицията на Националния военноисторически музей (НВИМ) няма да работи от 24 до 28 декември, включително и от 31 декември до 3 януари, отбелязват от НВИМ. Посещение в музея може да се направи на 29 и 30 декември, както и от 4 януари, когато музеят ще работи с обичайния си график за посетители от сряда до неделя.

Националния музей “Земята и хората” ще почива от 24 до 28 декември, както и от 31 декември до 2 януари, включително. По различен е работният график на магазин “Интергеоресурс”, намиращ се в сградата на музея. Той ще е затворен на 25 декември и на 1 януари.

Националният природонаучен музей при БАН ще е с празнично работно време на 24 и 31 декември, от 10:00 до 13:00 часа. Музеят няма да работи на 25 декември и на 1 януари.

Експозицията на Националния политехнически музей (НПТМ) няма да приема посетители от 24 до 28 декември. НПТМ ще работи на 29, 30 и 31 декември от 9:00 до 17:00 ч. На 31 декември входът за всички деца и ученици ще бъде свободен.

Националният археологически музей няма да приема посетители от 24 до 26 декември, както и 1 и 2 януари.

Постоянната експозиция и временните изложби в централната сграда на Регионалния исторически музей в столицата (РИМ-София) ще са отворени от 27 до 30 декември. Музеят ще почива на 24, 25 и 26 декември, както и  31 декември, 1 и 2 януари. В работните декемврийски дни РИМ-София кани гражданите да посетят зала “Наследството на древността”, част от постоянната експозиция, която от януари 2023 г.,  ще бъде затворена за посещения  няколко месеца поради обновяване.

Източник: Ирина Симеонова, БТА

Последни новини

Започва 50-ият Софийски международен панаир на книгата

Днес, 5 декември, ще бъде даден официален старт на 50-ото юбилейно издание на Софийския международен панаир на...

„Авиньонски квинтет“ от Лорънс Дърел за първи път на български език

На 24 ноември, за първи път на български език, излиза последното голямо произведение на Лорънс Дърел, цикълът...

100 години от рождението на Итало Калвино: „Ако пътник в зимна нощ“

„Развих най-пълно идеята си за „апокрифните“ романи – уж написани от автор, който не съм аз и...

„Докъде се издигаме в мрака“ от Секуоя Нагамацу (откъс)

От погребални небостъргачи през хотели за мъртъвци до междузвездни кораби – романът „Докъде се издигаме в мрака“...
- Реклама -
- Реклама -