Изкуство Филмът "Аватар 2" втори месец е на върха у...

Филмът „Аватар 2“ втори месец е на върха у нас

- Реклама -

Втори месец над тричасовата триизмерна продукция на Джеймс Камерън „Аватар: Природата на водата“ продължава да води по зрителски интерес у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Битката на обединените племена от Пандора срещу земните нашественици е гледана от 445 722 зрители и има 6 251 242 лева от билетите им, което прави филма най-доходоносния у нас от над 20 години.
На втора позиция продължава да е „Котаракът в чизми 2“, продължение на филмовата история от 2011 година. Новите приключения на Пух и обратното връщане на осем от деветте му живота е с вече 145 286 зрители и 1 641 601 лева приходи от билети.

Трето място е за първата премиера от миналия петък – „Астерих и Обеликс: Мисия Китай“, създаден по образите от комиксите на Рьоне Госини и Албер Удерзо. Помощтта на храбрите галски герои към принцеса Сас-И е гледана от 5 856 зрители и има 67 036 лева приходи от билетите им за първите три дни.

На четвърто място е анимацията „Тайният живот на Финик“. Съвместителството на домашния дух Финик и 13-годишната Кристина в „неговия“ дом е вече трета седмица в кината, като е гледано от 25 809 зрители и отчита 258 606 лева приходи от билети.

На пета позиция е екшънът „Твърдо приземяване“ с Джерард Бътлър в главната роля. Спасяването на пътуващите в новогодишен полет, озовали се след самолетна авария на остров с престъпни банди, е втора седмица по екраните, като са го гледали 14 397 зрители и има 174 768 лева приходи от билети им.

Шесто място е за втората премиера от миналия уикенд – „Почукването“ на режисьора М. Найт Шаямалан, създадено по роман на Пол Трембли. Почивката на малко момиче и нейните осиновители, прекъсната от въоръжени нападатели, които ги вземат за заложници е видяна от 3 717 зрители и има 43 055 лева приходи от билетите им.

Седма позиция е за „Операция Форчън: Троянски кон“ на режисьора Гай Ричи. Преследването на смъртоносно оръжие из Средиземноморието, за да бъде отнето от ръцете на престъпници е проследено от 48 192 зрители и има 566 128 лева приходи от билетите им за месец в кината.

На осмо място е филма на Деймиън Шазел „Вавилон“ с Брад Пит, Марго Роби и Диего Калва в главните роли. Водоразделът между нямото и звуковото кино, както и всички сътресения покрай това са гледани от от 21 878 зрители, а приходите от билетите им са 266 450 лева.

Българският „Шекспир като улично куче“ е на девето място по зрителски интерес в първата седмица на екраните. Филмът на Валери Йорданов за 17-годишния Данко от циганско гето в София, който харесва театъра и бокса, е гледан от 3 190 зрители и има 32 018 лева приходи.

На десета позиция е четвъртата премиера от миналия петък – „Баншите от Инишерин“ с девет номинации за „Оскар“, 10 за БАФТА и награди от Венеция и „Златен глобус“. Филмът на Мартин Макдона за приятелството, раздора, самотата и човешкия дух е с 3 915 зрители и 51 368 лева приходи след предпремиерните прожекции и първите три дни от премиерата му у нас.

Извън първите 10 остават две от премиерите миналия петък. Френският „Двете страни на острието“ за семейна двойка, в която съпругата е с интерес и към най-добрия приятел на мъжът й е гледан от 237 зрители и има 2 283 лева приходи. Другият френски филм „Брат и сестра“, разказващ за отчуждението между двамата  и принудителното възстановяване на взаимоотношенията им е гледан от 89 зрители и има 719 лева приходи.

През миналия уикенд филми в киносалоните са гледали 54 364 зрители. Миналата година по същото време в кината са били  42 122 души.

Източник: Свилен Кръстев, БТА

Последни новини

Кинофестивалът „Сънданс“ започва днес

Фестивалът на независимото кино  "Сънданс" започва днес, а сред темите на форума е и тази за изкуствения...

„Образцово кабаре“ се завръща с издание всеки месец в София и представления в страната

След големия интерес към пилотно издание, „Образцово кабаре“ се завръща на 24-ти януари в София. „Златната“ музика...

Марк Леви се завръща с романа „Това се случи през нощта“

На 12 януари популярният френски писател Марк Леви се завръща в българските книжарници с романа „Това се...

Брамсова вечер представят Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с маестро Георги Димитров

С Брамсова вечер ще започне новата година за Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР на 12 януари от 19.00...
- Реклама -
- Реклама -