Изкуство Джон Малкович дирижира концерт в Букурещ

Джон Малкович дирижира концерт в Букурещ

- Реклама -

Актьорът Джон Малкович дирижира концерт на Румънския младежки оркестър в Букурещ. Това се случи във вторник (27 юни) в “Сала Палаталуй” по време на снимките на филма “Жълтата вратовръзка” за румънския диригент Серджиу Челибидаке. 

Над 4000 души, от които 3000 предварително избрани с кастинг статисти, бяха зрителите на пресъздаването на концерт, изнесен през 1989 г. във Филаделфия от румънския диригент заедно с Мюнхенската филхармония, съобщиха за БТА от снимачния екип. 

Режисьор на лентата е синът на маестрото – Серж Йоан Челибидаке, чиято драма „Октав“ през 2017 г. стана най-касовият филм по кината в Румъния. Снимките на филма ще продължат в Букурещ до средата на август и проследяват историята на музиканта от малък град в Румъния до върха на класическия свят като главен диригент на Берлинската филхармония.

„Диригентът не е непременно музикант, но може да бъде и музикант. Човек, който слага ред в оркестъра, така че инструментите да засвирят веднага, никой от тях да не става прекалено писклив и да се ражда някаква музикална функция. Това все още не е музика. Това е само предпоставката, която прави възможно раждането на музиката“, казва приживе Серджиу Челибидаке.

Номиниран за два Оскара, Златен глобус и наградите БАФТА, Джон Малкович е актьор, продуцент и режисьор, известен с ролите си в „Опасни връзки“, „Да бъдеш Джон Малкович“, “Бесни Страшни Пенсии”.

БТА

Последни новини

Георги Дюлгеров: Моят идеал е българската култура – език, изкуство, образование

"Не българското племе е предателско, предатели са робите по дух, няма значение от каква националност са", каза...

Софийската опера представя „Валкюра“ на фестивал в Германия

Трупата на Софийската национална опера гостува във Фестивалния театър "Нойшванщайн" в германския град Фюсен.

Ново издание на „Цветя на злото“ от Шарл Бодлер

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов.

Мария Габриел: Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея заради въздействието на музиката

Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Съединените американски щати...
- Реклама -
- Реклама -