Изкуство Британското дуо Chemical Brothers издаде десетия си албум

Британското дуо Chemical Brothers издаде десетия си албум

- Реклама -

Британското електронно дуо Chemical Brothers издаде в петък 10-ия си албум за над три десетилетия кариера, съобщи Асошиейтед прес.

Дали става по-лесно с времето? Не и според половината от дуото Том Роуландс. „Мисля, че просто е по-сложно“, каза той в разговор чрез Зуум от студиото си в Обединеното кралство, „Всеки има нова теория как да го направи“.

Преди издаването на албума Роуландс и Ед Саймънс споделиха четири сингъла от предстоящия албум, „For That Beautiful Feeling“, включително втората им съвместна работа с Бек, песента „Feels like I’m Dreaming“. Преди това двамата музиканти са работили с Бек по парчето от 2015 г. „Wide Open“.

Роуланд и Саймънс са си поставили за цел да тестват песните на дансинга и фестивалните подиуми преди албума, „изпълнявайки ги на живо, докато ги пишем“, както обяснява Роуландс. „Не знам дали това е правилният начин да издадеш албум“, усмихна се той. „Не мога да съм в крак с тенденциите за правилния начин, но това е, което се случва.“

Публиката реагира добре на парчетата от „For That Beautiful Feeling“, които Chemical Brothers вплетоха в своите сетове това лято.

На 31 август The Chemical Brothers гостуваха в зала „Арена София“.

В допълнение към новия албум дуото ще издаде книга през октомври, озаглавена „Paused in Cosmic Reflection“, чийто автор е Робин Търнър, приятел на Саймънс и Роуландс.

Последни новини

Ново издание на „Цветя на злото“ от Шарл Бодлер

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов.

Мария Габриел: Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея заради въздействието на музиката

Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Съединените американски щати...

Турски филмов фестивал е застрашен от обвинения в цензура

Най-старият филмов фестивал в Турция бе хвърлен в смут, след като членове на журито подадоха оставки, а...

Публиката в Плевен посрещна и изпрати на крака и с аплодисменти Лили Иванова

Публиката в Плевен посрещна и изпрати на крака и с бурни аплодисменти примата на българската поп музика...
- Реклама -
- Реклама -