Изкуство "Аватар: Природата на водата" продължи доминацията си в северноамериканския...

„Аватар: Природата на водата“ продължи доминацията си в северноамериканския бокс-офис и стана четвъртият най-касов филм на всички времена

- Реклама -

„Аватар 2: Природата на водата“ продължи да доминира в бокс-офис класацията на Северна Америка, реализирайки приходи от 15,7 милиона долара през уикенда, докато благодарение на глобалните си постъпления филмът вече заема четвъртото място сред най-касовите продукции на всички времена, съобщават световните осведомителни агенции.

„Аватар: Природата на водата“ държи първото място в северноамериканския бокс-офис от седем седмици – постижение, което няма равно на себе си от първия „Аватар“ (2009), а през последните 25 години е надминавано само от „Титаник“, също режисиран от Джеймс Камерън. Филмът с Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет запази първенството си 15 седмици.

В глобален мащаб „Аватар: Природата на водата“ е реализирал приблизително 2,11 милиарда долара, изпреварвайки „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ като четвъртия най-касов филм на всички времена. Първенството в тази класация държи „Аватар“ с 2,92 милиарда долара, следван от „Отмъстителите: Краят“ с 2,79 милиарда долара и „Титаник“ с 2,19 милиарда долара.

Така към момента на името на режисьора Джеймс Камерън са записани три от четирите най-касови филма на всички времена.

Като цяло изминалият северноамерикански филмов уикенд беше спокоен и се отличи най-вече с блокбастъра на хинди „Pathaan“, който влезе в челната петица, заемайки петото място, и с повторното излизане на екран след номинациите за „Оскар“ на продукции като „Всичко и навсякъде наведнъж“ и „Семейство Фейбълман“.

Второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка заема анимацията от вселената на Шрек „Котаракът в чизми: Последното желание“ с постъпления от 10,6 милиона долара.

Следва филмът „Мъж на име Ото“ с Том Ханкс, приходите от който възлизат на 6,8 милиона долара.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от трилъра „М3ГАН“ и индийския екшън „Pathaan“. Приходите от двата филма от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 6,4 милиона долара и 5,9 милиона долара.

Много студия, които могат да се похвалят с номинирани за най-добър филм свои продукции, решиха да се възползват от шума около номинациите за „Оскар“ миналия вторник и ги пуснаха отново на екран. Филмът „Всичко навсякъде наведнъж“, който получи водещите 11 номинации за отличията на американската киноакадемия, се завърна в кината с пълна сила, като беше показан на 1400 екрана и спечели още 1 милион долара. До момента продукцията на A24 е реализирала 71 милиона долара на вътрешния пазар. Филмът „Семейство Фейбълман“ на Стивън Спилбърг, номиниран за седем награди „Оскар“, беше пуснат на 1962 екрана в Северна Америка и събра допълнителни 760 000 долара, с което общите му приходи на вътрешния пазар достигнаха 16 милиона долара.

Източник: Елена Христова, БТА

Последни новини

Започва 50-ият Софийски международен панаир на книгата

Днес, 5 декември, ще бъде даден официален старт на 50-ото юбилейно издание на Софийския международен панаир на...

„Авиньонски квинтет“ от Лорънс Дърел за първи път на български език

На 24 ноември, за първи път на български език, излиза последното голямо произведение на Лорънс Дърел, цикълът...

100 години от рождението на Итало Калвино: „Ако пътник в зимна нощ“

„Развих най-пълно идеята си за „апокрифните“ романи – уж написани от автор, който не съм аз и...

„Докъде се издигаме в мрака“ от Секуоя Нагамацу (откъс)

От погребални небостъргачи през хотели за мъртъвци до междузвездни кораби – романът „Докъде се издигаме в мрака“...
- Реклама -
- Реклама -