Изкуство "Тор: Любов и гръмотевици" на Тайка Уайтити измести "Миньоните...

„Тор: Любов и гръмотевици“ на Тайка Уайтити измести „Миньоните 2“ 

- Реклама -

Четвъртият по ред филм от поредицата „Тор: Любов и гръмотевици“ очаквано застана на първо място по зрителски интерес и у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Героят на Крис Хемсуърт отново развърта емблематичния чук Мьолнир, като това вече са видели 38 038 зрители, като приходите от билетите им са 481 663 лева.

На втора позиция са „Миньоните 2“, които миналия уикенд са били на над 20 процента повече екрана от тези на „Тор“. Продължението на първия филм от 2015 година, в което Гру израства като злодей, е вече десет дни в кината и има 105 996 зрители и 1 070 878 лева приходи.

Трето място е за биографичния „Елвис“ на Баз Лурман с Остин Бътлър в главната роля. Разказът за легендата на рокендрола Елвис Пресли от детската му възраст до последният му период от живота в Лас Вегас е трета седмица в кината и има 19 121 зрители и 207 565 лева приходи.

На четвърта позиция е „Топ гън: Маверик“, продължение на филма от 1986 година. Развиващото се 34 години след първата лента действие с топ-пилота Маверик и групата от нови авиатори, които трябва да се подготвят за кратко време за важна акция, е в кината вече почти два месеца, като за това време са го гледали 77 590 зрители и има 900 666 лева приходи. 

Пета позиция е за „Джурасик парк: Господство“, трети филм от поредицата, започнала през 2015 година. Утопичния свят, установен на Земята четири години след разрушението на Исла Нублар, в който хора и динозаври живеят заедно е месец в кината и има 93 719 зрители и 1 134 967 лева приходи от билетите им.

Шесто място е за трилъра „Черният телефон“ по едноименния разказ на Джо Хил от 2004 година. Преживяването на 13-годишния Фини след отвличането му от садистичен убиец в звукоизолирано мазе е споделено от 14 219 зрители, като за трите седмици в кината има 138 770 лева приходи.

Седма позиция е за анимацията „Баз Светлинна година“, разказ за приятеля на каубоя Уди от поредицата „Играта на играчките“. Битката на Баз и неговите приятели с робота Зург, за да успее да се върне на Земята, е проследена от 16 952 зрители и има 157 176 лева приходи от билетите им за месец в кината.

На осмо място след припомняне в летните кина по морето е „Завръщане 2“. Филмът на Ники Илиев за спасяването на един по-див плаж по Черноморието е от март в кината и вече е със 79 770 зрители и 814 612 лева приходи от билетите им.

Девета позиция заема друг български филм – „В сърцето на машината“ на Мартин Макариев, създаден по действителен случай. Сблъсъкът между затворници, надзиратели и милиция в комбината „Кремиковци“ е гледана вече от 101 149 зрители и има 1 051 093 лева приходи за четири месеца в кината.

На десета позиция сред най-гледаните филми е анимацията „Елфи в кухнята: Печено-сторено“. Германската приказка за обитателите на малка сладкарница в Кьолн, които искат да спасят бизнеса на стопанина й, е почти трети месец в киносалоните, като вече са я гледали 14 683 зрители и има 131 988 лева приходи.

Миналия уикенд в киносалоните са били общо 75 891 зрители, като две трети са предпочели Тор и Миньоните. Миналата година по същото време в кината са били 32 517 зрители.

Последни новини

Кинофестивалът „Сънданс“ започва днес

Фестивалът на независимото кино  "Сънданс" започва днес, а сред темите на форума е и тази за изкуствения...

„Образцово кабаре“ се завръща с издание всеки месец в София и представления в страната

След големия интерес към пилотно издание, „Образцово кабаре“ се завръща на 24-ти януари в София. „Златната“ музика...

Марк Леви се завръща с романа „Това се случи през нощта“

На 12 януари популярният френски писател Марк Леви се завръща в българските книжарници с романа „Това се...

Брамсова вечер представят Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с маестро Георги Димитров

С Брамсова вечер ще започне новата година за Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР на 12 януари от 19.00...
- Реклама -
- Реклама -