Събития Светлана Алексиевич, Нобелов лауреат за литература за 2015 г.,...

Светлана Алексиевич, Нобелов лауреат за литература за 2015 г., е специален гост днес на „Аполония”

- Реклама -

Беларуската журналистка и писателка Светлана Алексиевич, Нобелов лауреат за литература за 2015 г., е специален гост днес на Празниците на изкуствата „Аполония” в Созопол. „Разказ за катастрофа и катастрофата на разказа” е темата на разговора с писателката, който ще се проведе в Художествената галерия в морския град. Модератор на събитието е журналистът Мариана Кацарова. 

Театралният афиш от шестия фестивален ден включва представлението „Отблизо” на Драматичен театър – Пловдив. Спектакълът е по пиеса на Патрик Марбър под режисурата на Елица Йовчева. В образите на героите Алис, Дан, Ана и Лари се превъплъщават актьорите Климентина Фърцова, Радина Думанян, Стилиян Стоянов и Тодор Дърлянов. 

В Лятното кино в морския град ще се прожектира българският филм „Чалга”. Режисьор и сценарист на лентата е Мариан Вълев. Сюжетът проследява историята на двайсетгодишно момиче от Перник, което мечтае да стане известна певица. Елеонора Иванова, Цветелина Стоянова, Любомир Нейков, Жана Яковлева, Лора Караджова, Стефан Денолюбов, Диляна Попова, Николай Сотиров, Димитър Рачков, Кръстю Лафазанов, Виктор Стоянов, Елизабет Методиева, Стефан Мавродиев, Виктор Калев, Илиян Бойд, Николай Николаев, Денислав Маринчев, Милена Маркова и Невена Бозукова участват във филма. 

„С музиката на романтизма” е озаглавен концертът, който ще бъде изпълнен в залата на Археологическия музей. Лия Петрова – цигулка, Румен Цветков – виола, Александър Сомов – виолончело, Маргарита Калчева – контрабас и Людмил Ангелов – пиано, са музикантите, които ще се съберат на една сцена пред публиката в Созопол.

Във финалния концерт в програмата на шестия фестивален ден ще звучи поп музика. Изпълнителката Мария Илиева ще изпълни някои от популярните си песни пред зрителите в амфитеатъра на морския град. До нея на сцената ще бъдат Мартин Ташев – тромпет, Владислав Мичев – тромбон и синтезатор, Георги Янев – китара, Мартин Денев – клавишни,Димитър Семов – барабани и Емилио Мархолев – бас. 

Тазгодишното 39-о издание на Празниците на изкуствата „Аполония” се провежда в Созопол от 28 август до 5 септември. 

Последни новини

Кинофестивалът „Сънданс“ започва днес

Фестивалът на независимото кино  "Сънданс" започва днес, а сред темите на форума е и тази за изкуствения...

„Образцово кабаре“ се завръща с издание всеки месец в София и представления в страната

След големия интерес към пилотно издание, „Образцово кабаре“ се завръща на 24-ти януари в София. „Златната“ музика...

Марк Леви се завръща с романа „Това се случи през нощта“

На 12 януари популярният френски писател Марк Леви се завръща в българските книжарници с романа „Това се...

Брамсова вечер представят Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с маестро Георги Димитров

С Брамсова вечер ще започне новата година за Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР на 12 януари от 19.00...
- Реклама -
- Реклама -