Любопитно Ози Озбърн няма да се пенсионира въпреки отмяната на...

Ози Озбърн няма да се пенсионира въпреки отмяната на планираното турнe

- Реклама -

Въпреки че отмяната на предстоящото турне на Ози Озбърн беше възприета като намек за скорошното му пенсиониране, рок изпълнителят със сигурност не планира да се оттегли от музикалната индустрия, съобщи ДПА.

Вокалистът на „Блек Сабат“ разясни намеренията си във вторник по време на гостуването си в радиостанцията „Озис Боунярд“. Певецът обясни, че кариерата му изобщо не е приключила, и че би тръгнал на турне отново, ако беше възможно за него физически.

„Старах се като луд да се изправя отново на крака. В един момент [съпругата ми] Шарън ми каза: „Знаеш ли какво – не можеш да продължаваш да се готвиш за турнета, които ще се отменят“, каза 74-годишният Озбърн в разговор с водещия Били Морисън.

„Ако все някога успея да проведа турне отново – добре. Но в момента, ако някой ми зададе въпроса: „Можеш ли да тръгнеш на път след месец?“, не бих могъл да отговоря с „да“. Ако можех да отида на турне сега, щях. Но в момента не мога да правя планове, защото не мисля, че бих могъл да ги осъществя“, добави той.

По-рано тази година изпълнителят на „No More Tears“ и „Crazy Train“ отмени своето пролетно турне из Европа, заради ефектите от тежка контузия на гръбначния стълб, която той получи преди четири години, и заради която беше опериран миналата година. Озбърн, който твърди, че „не е способен физически“ да се справи с изтощителното пътуване, беше разстроен от начина, по който отмяната на турнето му беше възприета.

„Човек може да полудее от медиите. Прочетох в едно списание: „Ози няма да издържи още дълго. Не умирам бе, хора. Не ми ли е вече достатъчно зле и без вас? Ако днес се оправя, ако лекарят ми изведнъж каже: „О, можеш да пътуваш“, би ми отнело още шест месеца, за да задействам плана, не разбирате ли?“

Озбърн уточни, че „все още изпитва постоянна“ болка и се опитва да се въздържа от болкоуспокояващи, но има моменти, когато „трябва да вземе нещо“.

„Издаването на албуми е единственото нещо, което ми дава сили, но не мога да го правя вечно“, добави той.

През 2020 г. за „Лос Анджелис Таймс“ певецът каза, че страда и от болестта на Паркинсон – неврологично заболяване, което се характеризира със симптоми на забавено движение, скованост и загуба на равновесие. По думите му, е бил диагностициран през 2003 г. и са му били предписани съответните лекарства.

По-късно през същата година той съобщи, че най-належащият му здравословен проблем е именно контузията, получена при падане през 2019 г., която му е причинила непрестанна болка.

Източник: Ада Ефтимова, БТА

Последни новини

Ново издание на „Цветя на злото“ от Шарл Бодлер

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов.

Мария Габриел: Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея заради въздействието на музиката

Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Съединените американски щати...

Турски филмов фестивал е застрашен от обвинения в цензура

Най-старият филмов фестивал в Турция бе хвърлен в смут, след като членове на журито подадоха оставки, а...

Публиката в Плевен посрещна и изпрати на крака и с аплодисменти Лили Иванова

Публиката в Плевен посрещна и изпрати на крака и с бурни аплодисменти примата на българската поп музика...
- Реклама -
- Реклама -