Изкуство Мария Габриел откри изложбата „HERE AND THERE: МЕЖДУ ДВА...

Мария Габриел откри изложбата „HERE AND THERE: МЕЖДУ ДВА БРЯГА“

- Реклама -

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел откри изложбата „HERE AND THERE: МЕЖДУ ДВА БРЯГА“ в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт. Почетен гост на събитието бе посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен.

„Изкуството е мост между хората. Чрез него опознаваме различни култури, споделяме памет и градим бъдеще. Изложбата е интересен визуален разказ – разказ между тук и там, между брега на Родината и брега на новите надежди“, заяви вицепремиерът. По думите й, събития от такъв характер са добра възможност българското съвременно изкуство, което пробива своя път в Чикаго години наред, да бъде споделяно, популяризирано и тук, в България.

Експозицията, с куратор проф. Василен Васевски, представя творби на 11 български художници, които живеят и развиват артистичния си потенциал отвъд Океана. Тя е част от поредицата събития за отбелязване на 120 годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и САЩ, организирани от Министерството на външните работи съвместно с Държавния културен институт и Изпълнителната агенция за българите в чужбина.

Последни новини

Георги Дюлгеров: Моят идеал е българската култура – език, изкуство, образование

"Не българското племе е предателско, предатели са робите по дух, няма значение от каква националност са", каза...

Софийската опера представя „Валкюра“ на фестивал в Германия

Трупата на Софийската национална опера гостува във Фестивалния театър "Нойшванщайн" в германския град Фюсен.

Ново издание на „Цветя на злото“ от Шарл Бодлер

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов.

Мария Габриел: Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея заради въздействието на музиката

Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Съединените американски щати...
- Реклама -
- Реклама -