Изкуство Камен Донев: Аз имам достойнство и няма да...

Камен Донев: Аз имам достойнство и няма да позволя то да бъде погазвано!

- Реклама -

Актьорът Камен Донев съобщи вчера на страницата си във Фейсбук, че напуска представлението „Животът е прекрасен“, което се играе на сцената на Народния театър „Иван Вазов“. Причината – „крайна нетърпимост към ситуацията в Народния театър и безобразното, арогантно поведение на директора на театъра“.

УВЕДОМЛЕНИЕ
Скъпа моя, уважаема публика! Искам да ви информирам, че от днес напускам представлението „Животът е прекрасен“ поради крайна нетърпимост към ситуацията в Народния театър и безобразното, арогантно поведение на директора на театъра.
След скандалите и събитията произтекли впоследствие, аз излизах на сцената от любов към спектакъла и от уважение към вас, зрителите. Но чашата преля… Аз имам достойнство и няма да позволя то да бъде погазвано! Благодаря ви за аплодисментите. Надявам се и вярвам, че ще се видим в Народен театър „Иван Вазов“ при други обстоятелства и друго ръководство. Ваш, Камен Донев“


Донев играе главната роля в постановката „Животът е прекрасен“ и има насрочено представление на 28 септември, а от сайта на Народния театър е видно, че билетите вече са в продажба. 

Спектакълът е режисиран от Александър Морфов, който беше уволнен през от Народния театър, след като месеци наред беше в основата скандал с директора Васил Василев, тъй като през есента надраска вратата на кабинета на тогавашния пиар на трупата Велислава Кръстева, провокиран от видео, в което тя Кръстева придружава Ахмед Доган, докато той гласува. 

Последни новини

Синелибри 2023: Галавечери на културите

Деветият международен кино-литературен фестивал Синелибри продължава традицията на обичаните от публиката галавечери на културите, които се очакват...

Иван Бърнев: Трябва да се гласува кредит на доверие към българското кино

Иван Бърнев е от актьорите, на които няма как да не повярваш. Затова и когато той ни каже,...

НАТФИЗ открива театралния си сезон с три премиери в три поредни дни

НАТФИЗ открива театралния си сезон с три премиери в три поредни дни, съобщават от академията.

Кръстев: Ще поискам с 250 млн. повече за култура в Бюджет 2023

Парите за артистите у нас в Бюджет 2023 възлизат на 0.4% от него. Министърът на културата Кръстю...
- Реклама -
- Реклама -