Изкуство Изложбата The Sofianer показва София като от корица на...

Изложбата The Sofianer показва София като от корица на въображаемо списание

- Реклама -

Изложбата The Sofianer бе открита днес в Градската градина. 28 артисти отразяват в произведенията си автентичния и разнообразен лик на София под формата на корица на въображаемото списание The Sofianer в духа на легендарното американско издание The New Yorker, съобщават от пресцентъра на Столична община.

„Художници и визуални артисти отново бяха предизвикани да създадат визуални разкази, вдъхновени от София, нейните хора и символи. Селекцията от цветните творби представяме в Галерия на открито в Градската градина“, казва заместник-кметът на София Мирослав Боршош.

Организаторите от фондация „Кредо Бонум“ и „Мулти култи колектив“ разказват, че за инициативата се провежда за втора поредна година. Получили 127 творби от над 100 млади и утвърдени художници, дизайнери, фотографи, архитекти и илюстратори. Жури избрало 28 корици, които са част от книжно издание и виждат столичани и гостите на София в изложбата в Галерия на открито в Градската градина.

„The Sofianer цели да отпразнува любовта към София, да покаже причудливите й, смешни или абсурдни страни, да даде поетичен или неочакван поглед към днешния ден, да разкрие мечтите за бъдещето и да инициира обществен дебат за това в какъв град искаме да живеем“, казват организаторите.

Снимка: Пресцентър на Столична община
БТА

Последни новини

Георги Дюлгеров: Моят идеал е българската култура – език, изкуство, образование

"Не българското племе е предателско, предатели са робите по дух, няма значение от каква националност са", каза...

Софийската опера представя „Валкюра“ на фестивал в Германия

Трупата на Софийската национална опера гостува във Фестивалния театър "Нойшванщайн" в германския град Фюсен.

Ново издание на „Цветя на злото“ от Шарл Бодлер

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов.

Мария Габриел: Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея заради въздействието на музиката

Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Съединените американски щати...
- Реклама -
- Реклама -