Любопитно Ед Шийран пя на съдебни заседатели в Ню Йорк

Ед Шийран пя на съдебни заседатели в Ню Йорк

- Реклама -

Британският изпълнител Ед Шийран взе китарата си и запя пред препълнена съдебна зала в Ню Йорк на заседание по дело за авторски права във връзка с класиката на Марвин Гей „Let’s Get it On“, съобщи Асошиейтед прес. Целевата му аудитория бяха съдебните заседатели.

Шийран дава показания около час пред федералния съд в Манхатън, когато адвокатът му Айлин Фаркас го накара да разкаже как му е хрумнало да създаде песента „Thinking Out Loud“ преди десетилетие.

Тогава той се обърна назад, взе китарата си и обясни, че да пише песни за него е втора природа. Шийран каза, че използва своя фонетична версия за бързо създаване на песни, която му позволява да пише до девет парчета за един ден. Изпълнителят и автор на музика добави, че през последния уикенд е създал десет песни.

След това той изпълни и изпя няколко строфи, с което предизвика усмивки на лицата на част от зрителите в съдебната зала на съдия Луис Л. Стантън.

Той изпя „I’m Singing out Loud“ достатъчно силно, за да бъде чут, но не достигна високи децибели в залата. След като изпя краткия фрагмент, той каза няколко думи и обобщи, че „тогава думите си идват на място“, в опит да представи пред заседателите метода си за създаване на музика. Шийран каза, че за създаването на парчето е сътрудничил с Ейми Уадж, която е автор на първите акорди.

Макар да е свирил с някои от най-изявените световни изпълнители и преди да навърши 32 г. да е редовен участник и  лауреат на церемонии на музикални награди, Шийран каза пред съда, обръщайки се към заседателите : „Аз не съм най-талантливият китарист на света“.

Източник: Антоанета Маркова, БТА

Последни новини

Синелибри 2023: Галавечери на културите

Деветият международен кино-литературен фестивал Синелибри продължава традицията на обичаните от публиката галавечери на културите, които се очакват...

Иван Бърнев: Трябва да се гласува кредит на доверие към българското кино

Иван Бърнев е от актьорите, на които няма как да не повярваш. Затова и когато той ни каже,...

НАТФИЗ открива театралния си сезон с три премиери в три поредни дни

НАТФИЗ открива театралния си сезон с три премиери в три поредни дни, съобщават от академията.

Кръстев: Ще поискам с 250 млн. повече за култура в Бюджет 2023

Парите за артистите у нас в Бюджет 2023 възлизат на 0.4% от него. Министърът на културата Кръстю...
- Реклама -
- Реклама -