Любопитно Ед Шийран пя на съдебни заседатели в Ню Йорк

Ед Шийран пя на съдебни заседатели в Ню Йорк

- Реклама -

Британският изпълнител Ед Шийран взе китарата си и запя пред препълнена съдебна зала в Ню Йорк на заседание по дело за авторски права във връзка с класиката на Марвин Гей „Let’s Get it On“, съобщи Асошиейтед прес. Целевата му аудитория бяха съдебните заседатели.

Шийран дава показания около час пред федералния съд в Манхатън, когато адвокатът му Айлин Фаркас го накара да разкаже как му е хрумнало да създаде песента „Thinking Out Loud“ преди десетилетие.

Тогава той се обърна назад, взе китарата си и обясни, че да пише песни за него е втора природа. Шийран каза, че използва своя фонетична версия за бързо създаване на песни, която му позволява да пише до девет парчета за един ден. Изпълнителят и автор на музика добави, че през последния уикенд е създал десет песни.

След това той изпълни и изпя няколко строфи, с което предизвика усмивки на лицата на част от зрителите в съдебната зала на съдия Луис Л. Стантън.

Той изпя „I’m Singing out Loud“ достатъчно силно, за да бъде чут, но не достигна високи децибели в залата. След като изпя краткия фрагмент, той каза няколко думи и обобщи, че „тогава думите си идват на място“, в опит да представи пред заседателите метода си за създаване на музика. Шийран каза, че за създаването на парчето е сътрудничил с Ейми Уадж, която е автор на първите акорди.

Макар да е свирил с някои от най-изявените световни изпълнители и преди да навърши 32 г. да е редовен участник и  лауреат на церемонии на музикални награди, Шийран каза пред съда, обръщайки се към заседателите : „Аз не съм най-талантливият китарист на света“.

Източник: Антоанета Маркова, БТА

Последни новини

Кинофестивалът „Сънданс“ започва днес

Фестивалът на независимото кино  "Сънданс" започва днес, а сред темите на форума е и тази за изкуствения...

„Образцово кабаре“ се завръща с издание всеки месец в София и представления в страната

След големия интерес към пилотно издание, „Образцово кабаре“ се завръща на 24-ти януари в София. „Златната“ музика...

Марк Леви се завръща с романа „Това се случи през нощта“

На 12 януари популярният френски писател Марк Леви се завръща в българските книжарници с романа „Това се...

Брамсова вечер представят Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с маестро Георги Димитров

С Брамсова вечер ще започне новата година за Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР на 12 януари от 19.00...
- Реклама -
- Реклама -