Събития Благотворителна изложба за настъпването на пролетта направиха деца от...

Благотворителна изложба за настъпването на пролетта направиха деца от Силистра

- Реклама -

„С ухание на пролет“ е озаглавена изложба-базар с наградени творби на участниците в школите по изобразително изкуство при Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс (ОДК) – Силистра.

По време на откриването 15 млади художници получиха грамоти и поздравителни адреси от кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов за успешното си представяне в различни национални и международни конкурси.

В школите по изобразително изкуство, ръководени от художниците Вихрен Иванов и Елена Маркарян, се подготвят повече от 50 деца. Със средствата, събрани от изложбата, ще бъдат закупени материали и консумативи, необходими за провеждане на занятията.

В Центъра за подкрепа на личностното развитие – Обединен детски комплекс в Силистра са създадени 103 учебни школи с над 1100 деца и ученици. Занятията се провеждат в направления за наука и технологии, изкуства и спорт.

Центърът за подкрепа на личностното развитие – Обединен детски комплекс в Силистра предлага дейности в съответствие с интересите и способностите на децата и учениците в областта на изкуството, науката, техниката, производството, спорта, организира учебни групи, състезания и конкурси за свободното време на учениците, съобщават от институцията.

Източник: Александър Леви, БТА

Последни новини

Георги Дюлгеров: Моят идеал е българската култура – език, изкуство, образование

"Не българското племе е предателско, предатели са робите по дух, няма значение от каква националност са", каза...

Софийската опера представя „Валкюра“ на фестивал в Германия

Трупата на Софийската национална опера гостува във Фестивалния театър "Нойшванщайн" в германския град Фюсен.

Ново издание на „Цветя на злото“ от Шарл Бодлер

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов.

Мария Габриел: Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея заради въздействието на музиката

Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Съединените американски щати...
- Реклама -
- Реклама -