Любопитно Американската филмова академия няма да анулира изненадващата номинация за...

Американската филмова академия няма да анулира изненадващата номинация за „Оскар“ на актрисата Андреа Райзбъро

- Реклама -

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука няма да отмени изненадващата номинация на Андреа Райзбъро за награда „Оскар“ в категорията за най-добра актриса във водеща роля за участието й във филма „Лесли“, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. 

Организацията обяви решението си след заседание, на което беше обсъдена агресивната кампания, за която се смята, че е довела до номинацията. 

Британската актриса Райзбъро се оказа сред кандидатките за отличието за ролята си на самотна майка алкохоличка в неособено популярния филм „Лесли“ и това шокира специалистите. 

Изненадващата номинация породи съмнения дали кампанията, проведена в полза на Райзбъро, е нарушила правилата за лобиране, въведени от американската филмова академия. Холивудски звезди публикуваха в социалните медии коментари, с които похвалиха представянето й в „Лесли“.

След заседанието на Академията във вторник изпълнителният й директор Бил Крамър каза, че проведената кампания „не се издига до ниво, че да се налага номинацията да бъде анулирана“.

Организацията обаче е установила, че „социални медии и тактики за провеждане на кампании предизвикват безпокойство“, добави той. Академията започна преглед на правилата след медийни публикации. 

Академията ограничава начините, по които киностудията могат да се обръщат към членовете й с право на глас, а също така колко често и каква може да е комуникацията в рамките на кампаниите за отличията. 

Номинациите за наградите „Оскар“ бяха обявени на 24 януари, а церемонията за връчването им ще се състои на 12 март в Лос Анджелис.

Източник: Теодора Славянова, БТА

Последни новини

Започва 50-ият Софийски международен панаир на книгата

Днес, 5 декември, ще бъде даден официален старт на 50-ото юбилейно издание на Софийския международен панаир на...

„Авиньонски квинтет“ от Лорънс Дърел за първи път на български език

На 24 ноември, за първи път на български език, излиза последното голямо произведение на Лорънс Дърел, цикълът...

100 години от рождението на Итало Калвино: „Ако пътник в зимна нощ“

„Развих най-пълно идеята си за „апокрифните“ романи – уж написани от автор, който не съм аз и...

„Докъде се издигаме в мрака“ от Секуоя Нагамацу (откъс)

От погребални небостъргачи през хотели за мъртъвци до междузвездни кораби – романът „Докъде се издигаме в мрака“...
- Реклама -
- Реклама -