Изкуство Последният филм на Жан-Люк Годар ще има премиера на...

Последният филм на Жан-Люк Годар ще има премиера на фестивала в Кан

- Реклама -

Филмовият фестивал в Кан представи в петък, единадесет дни преди откриването си, списъка с филми, които ще бъдат представени в разделите „Класики на Кан“ и „Кино на плажа“, съобщава АФП.

Осем месеца след смъртта на Жан-Люк Годар, легендарна фигура на киното, фестивалът ще представи световна премиера на 20-минутния късометражен филм „Droles de guerres“ („Смешни войни“), смятан за върховно произведение на легендарния кинематографист.

„Жан-Люк Годар често трансформира сценариите си в естетически програми. „Droles de guerres“ изхожда от тази традиция и ще остане като най-добрият жест на майстора в киното“, пише в прессъобщение на фестивала.

В секцията „Кино на плажа“ Кан избра да излъчи като световна премиера „Flo“, биографичен филм за Флоранс Арто, мореплавателка, наричана „малката булка на Атлантическия океан“, която почина през 2015 г..

Последни новини

„Уендиго“ от Стефан Стефанов – индиански дух дебне бедстващи пътници в пустошта

Премиерата на изданието ще се състои на 15 юни. Талантливият Стефан Стефанов завоюва родната...

„Аполония 2023“ започва на 28 август в Созопол

За 39-а поредна година един от най-обичаните български фестивали - Празниците на изкуствата Аполония, ще зарадва публиката...

Лувърът приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение

Парижкият Лувър приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение, съобщи АФП. Сред...

Киноваканция – фестивал на новото българско кино в Бургас

КИНОВАКАНЦИЯ е фестивал, представящ топ селекция на съвременно българско кино в категориите „игрално“, „документално“ и „анимационно“ кино, ...
- Реклама -
- Реклама -