Изкуство Режисьорът Стивън Спилбърг одобри "Индиана Джоунс 5" и работата...

Режисьорът Стивън Спилбърг одобри „Индиана Джоунс 5“ и работата на колегата си Джеймс Манголд

- Реклама -

Режисьорът Стивън Спилбърг одобри петия филм от поредицата за приключенията на Индиана Джоунс и работата на колегата си Джеймс Манголд, съобщи „Варайъти“. 

Спилбърг сподели, че е гледал „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“, харесал го е и след прожекцията казал на Манголд: „По дяволите! Мислех, че само аз знам как да направя един от тези“.

Петият филм от поредицата е първият, който не е режисиран от самия Стивън Спилбърг. Зад камерата за новото приключение застана Джеймс Манголд, познат с работата си над филми като „Върколакът“ и „Пълно ускорение“.

Ако някой се е притеснявал, че филм от поредицата за Индиана Джоунс, който не е режисиран от него, може да не е сполучлив, вече може „да диша спокойно“ – новото приключение получи одобрението на Стивън Спилбърг. 

Режисьорът е присъствал заедно с колегата си Джеймс Манголд на прожекция на филма, организирана от Боб Айгър за много от ръководителите на „Дисни“.

Запитан какво е да гледа филм, който не е режисирал, Спилбърг отговори: „Току-що преживях това. Бях на прожекция заедно с режисьора Джеймс Манголд. Всички харесаха филма. Това е един наистина добър филм за Индиана Джоунс. Наистина се гордея с това, което Джим е направил с него“. 

След прожекцията Спилбърг се е обърнал към Манголд с думите, че е смятал самия себе си за единствения, който знае как да направи подобен филм. 

В „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ в ролята на обичания екранен археолог зрителите отново ще видят Харисън Форд. Поддържащият актьорски състав включва Фийби Уолър-Бридж, Мадс Микелсен и Антонио Бандерас. 

Четвъртият филм от поредицата „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“ (2008), режисиран от Стивън Спилбърг, събра 790 милиона щатски долара в световния бокс-офис.

Спилбърг поставя началото на франчайза през 1981 г. с „Индиана Джоунс и похитителите на изчезналия кивот“. Съсценарист и продуцент на филма е Джордж Лукас. Двамата заедно създават още три продължения – „Индиана Джоунс и храмът на обречените“ (1984), „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“ (1989) и „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“ (2008).

„Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ ще излезе на екран на 30 юни след световната си премиера на кинофестивала в Кан следващия месец. Изпълнителят на главната роля Харисън Форд каза, че за последен път ще се превъплъти в образа на обичания герой.

Източник: Елена Христова, БТА

Последни новини

Музикаутор, ПРОФОН и СЕМ се обединяват срещу нерегламентираното ползване на музика

Организацията на автори и композитори „Музикаутор“, организацията на продуценти и изпълнители ПРОФОН и Съветът за електронни медии (СЕМ) обединяват сили за засилване...

„Къщата на Клоуните“ – най-диаболичният и смел роман от Галин Никифоров се появява отново

Триумф на литературата и въображението в книгата, станала носител на престижната награда „Елиас Канети“.

Георги Господинов ще дава автографи пред НДК днес от 18:00

Георги Господинов, чийто роман "Времеубежище" спечели престижната литературна награда „Букър“, ще има тази вечер първа среща с...

Дефиле на оркестрите: Международен фестивален оркестър „Седичи“

Идеята ни за преглед на оркестрите се развива отлично и нараства с всяко следващо издание на фестивала,...
- Реклама -
- Реклама -