Събития Георги Милков ще представи книгата си „Истории от ръчния...

Георги Милков ще представи книгата си „Истории от ръчния багаж“ в Ловеч и Тетевен, ще се срещне с ловешки ученици

- Реклама -

Журналистът Георги Милков ще представи книгата си „Истории от ръчния багаж“ в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ в Ловеч днес (25 април) от 17:30 часа, съобщават от културната институция. Преди това, от 15:00 часа, ще се срещне с ученици от Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“ в Националния пресклуб на БТА в града. Срещата е организирана от БТА.

На следващия ден журналистът гостува в Тетевен по повод Световния ден на книгата и авторското право. Там ще разговаря с читатели от 17:30 часа в салона на общинска администрация, съобщиха от Общината.

В „Истории от ръчния багаж“ Георги Милков описва не само срещите си с епохални персонажи, но размишлява за интригуващи места и събития, накарали го да се превърне в усърден колекционер на преживявания. За почти 30 години работа като журналист за в. „24 часа“ той отразява най-важните събития в Триполи по случая с българските медици, бил е военен кореспондент в Афганистан и Ирак, отразява и още редица регионални конфликти в Близкия изток и Африка. Интересни сюжети застигат Георги Милков и по време на работата му в Северна Корея, Азия и Латинска Америка, посочват от ловешката библиотека.

Източник: Даниела Балабанова, БТА

Последни новини

„Уендиго“ от Стефан Стефанов – индиански дух дебне бедстващи пътници в пустошта

Премиерата на изданието ще се състои на 15 юни. Талантливият Стефан Стефанов завоюва родната...

„Аполония 2023“ започва на 28 август в Созопол

За 39-а поредна година един от най-обичаните български фестивали - Празниците на изкуствата Аполония, ще зарадва публиката...

Лувърът приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение

Парижкият Лувър приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение, съобщи АФП. Сред...

Киноваканция – фестивал на новото българско кино в Бургас

КИНОВАКАНЦИЯ е фестивал, представящ топ селекция на съвременно българско кино в категориите „игрално“, „документално“ и „анимационно“ кино, ...
- Реклама -
- Реклама -