Събития Единственият по рода си спектакъл по персийски епос „ШАХНАМЕ:...

Единственият по рода си спектакъл по персийски епос „ШАХНАМЕ: СКАЗАНИЕ ЗА ЗАЛ“ тръгва на национално турне

- Реклама -

„ШАХНАМЕ: СКАЗАНИЕ ЗА ЗАЛ“ е единствен по рода си театрален опит върху
древния пресийски епос на Фердоуси „Шахнаме“ или „Книга на царете“. Това е една от най-красивите любовни истории от древен Иран, в която принц Зал отхвърлен от баща си, отгледан от митичната птица, по-късно реабилитиран се влюбва в индийска принцеса и е принуден да се бори за любовта си като преодолява редица политически препятствия.

„ШАХНАМЕ: СКАЗАНИЕ ЗА ЗАЛ“  е спектакъл за изчезващия свят на човечността и актуалността на темите за власт и любов, разказан с великолепни актьори, танци и музика на живо.

Може да бъде гледан отново в София с единствено за този сезон представление в Топлоцентрала на 23-ти април, от 19 часа!

Турнето на спектакъла включва следните градове: Кърджали – 27 април, Смолян – 28 април, Русе – 29 май, Бургас – 8 юни, В. Търново – 9 юни, Стара Загора – 13 юли. А през есента следват Пловдив и Хасково, както и още две представления в София.

От Кърджали започва национално турне на спектакъла. Актьорът Север Иванов („Войната на буквите“, „Открадна живот“) се върна специално за него  след шестмесечна специализация от Ню Йорк. Севар играе централната роля  на Зал и си пратнира с Ралица Стоянова (от филма на Весела Казакова и Мина Милева „Жените наистина плачат“).  В една от главните роли се превъплъщава Велислав Павлов (познат от сериалите “Порталът“, „Откраднат живот“ и филма” Вездесъщият“).  

Едно от най-хубавите неща на турнетата е възможността за среща с публиката, въпросите, емоциите, споделеността. Не пропускайте да преживеете това удоволствие! В градовете в страната ще има и бонус – изложба организирана от Ирански културен център на традиционни занаяти и картини, която може да бъде разгледана преди и след спектакъла.

Последни новини

„Уендиго“ от Стефан Стефанов – индиански дух дебне бедстващи пътници в пустошта

Премиерата на изданието ще се състои на 15 юни. Талантливият Стефан Стефанов завоюва родната...

„Аполония 2023“ започва на 28 август в Созопол

За 39-а поредна година един от най-обичаните български фестивали - Празниците на изкуствата Аполония, ще зарадва публиката...

Лувърът приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение

Парижкият Лувър приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение, съобщи АФП. Сред...

Киноваканция – фестивал на новото българско кино в Бургас

КИНОВАКАНЦИЯ е фестивал, представящ топ селекция на съвременно българско кино в категориите „игрално“, „документално“ и „анимационно“ кино, ...
- Реклама -
- Реклама -