Събития Около 200 филма от 60 страни ще бъдат представени...

Около 200 филма от 60 страни ще бъдат представени на 45-ия Московски международен кинофестивал

- Реклама -

Около 200 филма от 60 страни ще бъдат показани на 45-ия юбилеен Московски международен кинофестивал (ММКФ), съобщи ТАСС.


Кинофестивалът ще се проведе от 20 до 27 април. Тържествената церемония по откриването с червения килим ще се състои в кинотеатър „Русия“, а преди нея президентът на фестивала Никита Михалков ще проведе традиционен брифинг за пресата.


11 филма, включени в основната програма на ММФФ, ще бъдат оценявани от жури с председател индийският кинорежисьор и продуцент Рахул Равел. Членове са народният артист на Русия Алексей Гусков, казахстанската актриса Самал Еслямова, колумбийският режисьор и сценарист Сиро Гера и руската актриса Светлана Иванова.


Сред претендентите за голямата награда „Златен Свети Георги“ са филмите „14+ Продължение“ на Андрей Зайцев, „Следите на звяра“ на Ненад Павлович, „Пътят към успеха“ на Себастиан Родригес, „Ф1.618“ на Теодор Ушев и др.

Източник: Христо Кьосев, БТА

Последни новини

„Уендиго“ от Стефан Стефанов – индиански дух дебне бедстващи пътници в пустошта

Премиерата на изданието ще се състои на 15 юни. Талантливият Стефан Стефанов завоюва родната...

„Аполония 2023“ започва на 28 август в Созопол

За 39-а поредна година един от най-обичаните български фестивали - Празниците на изкуствата Аполония, ще зарадва публиката...

Лувърът приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение

Парижкият Лувър приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение, съобщи АФП. Сред...

Киноваканция – фестивал на новото българско кино в Бургас

КИНОВАКАНЦИЯ е фестивал, представящ топ селекция на съвременно българско кино в категориите „игрално“, „документално“ и „анимационно“ кино, ...
- Реклама -
- Реклама -