Изкуство Иво Димчев: В изкуството си предлагам разговор за смелост...

Иво Димчев: В изкуството си предлагам разговор за смелост и свобода

- Реклама -

С огромния си потенциал Иво Димчев покорява почти всички жанрове на изкуството. Той е певец, танцьор, хореограф, автор на текстове и актьор. Екстравагантен, провокативен, талантлив – за него са писали най-големите световни медии – „Файненшъл таймс“, „Ню Йоркър“ и „Би Би Си“, които го наричат „културен феномен“ и „извънземен“, сравняват гос покойния актьор Робин Уилямс. Режисьорът на култовия сериал „Туин пийкс“ Дейвид Линч нарича Димчев „човек с голямо присъствие и невероятен глас“.

Иво Димчев е един от най-успешните българи зад граница, който по време на пандемията изнасяше концерти по домовете на хората, а когато избухна войната в Украйна, пя в бежански лагери на границата с Полша , за да повдигне духа на бежанците там.

„Лекуването чрез изкуство е нещо много важно. Имаме нужда от него, защото ни освобождава от рамките, с които сме свикнали и с които сме длъжни да се съобразяваме“.

На 17 април той представя „Беге Раз 2,3“  в театър „Сълза и смях“.

„Има сцени, в които хората могат да изпълняват различни неща и да получават пари за това. Например да танцуват хип-хоп, да се целунат“.

Димчев се надява, когато получава критика, тя да бъде конструктивна.

Той е автор на повече от 100 представления и пърформанси, показвани из цяла Европа и Америка.„В изкуството си предлагам разговор за смелост и свобода. Най-важното е да съм в непрекъснат диалог с моята публика“. 

Източник: БНР

Последни новини

„Уендиго“ от Стефан Стефанов – индиански дух дебне бедстващи пътници в пустошта

Премиерата на изданието ще се състои на 15 юни. Талантливият Стефан Стефанов завоюва родната...

„Аполония 2023“ започва на 28 август в Созопол

За 39-а поредна година един от най-обичаните български фестивали - Празниците на изкуствата Аполония, ще зарадва публиката...

Лувърът приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение

Парижкият Лувър приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение, съобщи АФП. Сред...

Киноваканция – фестивал на новото българско кино в Бургас

КИНОВАКАНЦИЯ е фестивал, представящ топ селекция на съвременно българско кино в категориите „игрално“, „документално“ и „анимационно“ кино, ...
- Реклама -
- Реклама -