Събития "Пощенските картички" на Евровизия включват места от цяла Украйна

„Пощенските картички“ на Евровизия включват места от цяла Украйна

- Реклама -

Заснетите „пощенски картички“, използвани за представянето на всеки изпълнител на сцената на песенния конкурс „Евровизия“, тази година включват места от цяла Украйна, съобщи ДПА/Прес асосиейшън. 

Кратките клипове, които дават възможност на коментаторите да изтъкнат състезаващата се страна и нейния участник, са заснети с помощта на дрон и 360-градусови камери.

Всички те включват местоположение в Украйна, заедно с еквивалент във Великобритания и страната-участник.

Във всяка картичка трите места ще бъдат свързани от една и съща тема – паркове, замъци, улично изкуство, пристанища, цветни сгради, плажове, реки и езера.

В 37-те пощенски картички ще бъдат представени 111 места – от  Паметника на независимостта в Киев до Ангела на Севера и Стоунхендж във Великобритания.

Всяка пощенска картичка ще бъде озвучена с музика на украинския пианист, композитор и певец Дмитро Шуров, който е бил съдия в местната версия на „Х-Фактор“.  

Телевизионната продуцентска компания „Уиндфол Филмс“ (Windfall Films) e работила в сътрудничество с украинската филмова компания 23/32 Филмс (23/32 Films), която е организирала снимките и е осигурила разрешителни за въздушно заснемане в Украйна.

„Творческата концепция за пощенските картички е очаквана от феновете всяка година. Те са идеалният начин да представим всеки изпълнител на 160-те милиона зрители по света. Нямам търпение зрителите да видят тазгодишните предложения, когато бъдат излъчени на полуфиналите и големия финал“, казва Рейчъл Ашдаун от Би Би Си. 

„Освен че Великобритания, Украйна и участващите страни са обединени от музиката, зрителите ще бъдат изненадани да видят и какво още ни обединява“, допълва тя. 

„Имаме удоволствието да участваме в този проект и да покажем, че снимането на всяко ниво на трудност все още е възможно в Украйна. Тазгодишната „Евровизия“, въпреки че няма да бъде организирана в страната заради руската агресия, ще носи Украйна в сърцето си“, казва на свой ред Сара Чернявски, изпълнителен продуцент на 23/32 Филмс.

Всичките 37 държави вече избраха изпълнителите, които ще се съревновават в конкурса. Украйна ще бъде представена на „Евровизия“ от група „Творчи“ с песента 
„Heart Of Steel“, а Великобритания – от Мей Мюлер с „I Wrote A Song“.

Домакин на тазгодишния конкурс е Ливърпул. Полуфиналите на „Евровизия“ са на 9 и 11 май, а големият финал, който ще бъде излъчен на живо от Би Би Си 1, е на 13 май. 

Източник: Елена Христова, БТА

Последни новини

„Уендиго“ от Стефан Стефанов – индиански дух дебне бедстващи пътници в пустошта

Премиерата на изданието ще се състои на 15 юни. Талантливият Стефан Стефанов завоюва родната...

„Аполония 2023“ започва на 28 август в Созопол

За 39-а поредна година един от най-обичаните български фестивали - Празниците на изкуствата Аполония, ще зарадва публиката...

Лувърът приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение

Парижкият Лувър приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение, съобщи АФП. Сред...

Киноваканция – фестивал на новото българско кино в Бургас

КИНОВАКАНЦИЯ е фестивал, представящ топ селекция на съвременно българско кино в категориите „игрално“, „документално“ и „анимационно“ кино, ...
- Реклама -
- Реклама -