Изкуство Орлин Атанасов откри изложба в Пловдив

Орлин Атанасов откри изложба в Пловдив

- Реклама -

Преди дни художникът Орлин Атанасов откри изложба в галерия „Мария Луиза“ в Пловдив под заглавие „Асамблаж. Пластика“, в която остава верен на себе си.

Творецът работи в различни области на изкуството, сред които илюстрацията, оформлението на книги, дизайна, приложната графика. Изложбите му са винаги с провокация към ординерното мислене. Той използва нетрадиционни естествени материали, с които създава творбите си.

Изложбата се връща от представяне в Бразилия и се състои от разнообразни творби като „Ритуал”, „Кетцалкоатъл”, “Корените”, „Оцелелите мостове на любовта”, „Морско”, „Венера” или „Кафето на рибаря”. Те показват характерния поглед на Орлин Атанасов към околния свят, а и пиететът му към естествените материали. Винаги и с доза здравословен хумор.

Източник: БНР

Последни новини

„Уендиго“ от Стефан Стефанов – индиански дух дебне бедстващи пътници в пустошта

Премиерата на изданието ще се състои на 15 юни. Талантливият Стефан Стефанов завоюва родната...

„Аполония 2023“ започва на 28 август в Созопол

За 39-а поредна година един от най-обичаните български фестивали - Празниците на изкуствата Аполония, ще зарадва публиката...

Лувърът приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение

Парижкият Лувър приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение, съобщи АФП. Сред...

Киноваканция – фестивал на новото българско кино в Бургас

КИНОВАКАНЦИЯ е фестивал, представящ топ селекция на съвременно българско кино в категориите „игрално“, „документално“ и „анимационно“ кино, ...
- Реклама -
- Реклама -