Любопитно Алек Алексиев: Всички много внимават къде стъпват, това е...

Алек Алексиев: Всички много внимават къде стъпват, това е депресиращо

- Реклама -

„Интелектуалците у нас се скатават. Липсва гражданска позиция при артистичното общество. Артистите имат трибуна и имат възможност да споделят каузи, неправди, да изразяват позициите си. Някои хора просто нямат позиция. Други ги е страх. Има хора, които искат да са си близки. Други искат да са удобни. Това е много тъжно… Всички много внимават къде стъпват. Това е дори депресиращо“.

Това каза пред БНР Алек Алексиев.

На раздаването на театралните награди „Икар“ актьорът и продуцент и съпругата му – режисьор и актриса Яна Титова, излязоха на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ с тениски с надпис „Морфов“. Алексиев носеше и значка с украинското знаме. „Не виждам г-н президента на Република България, на когото бих искал да кажа, че ние сме парламентарна република. Слава на Украйна и да живее България!“, каза актьорът от сцената.


„Самият факт, че с една тениска успяхме да провокираме такъв голям интерес към позицията е показателно…Президентът ни отдалечава от Европа. Той не е последна инстанция и не взима решенията той. Аз се плаша от неговите изказвания… В обществото има хора, които се отнасят агресивно към това, което направихме, други са мотивирани и вдъхновени. Това не е нещо ново за нас. Не за първи път заявяваме какво мислим“.

В предаването „Хоризонт за вас“ Алексиев допълни, че му е все по-трудно да разбере къде се намираме ние като общество:

„Много хора са с инжектирана проруска ориентация. Трябва да виждаш трезво. Красотата на демокрацията е, че можем да критикуваме дори тези, които сме избрали. Можем да бъдем техни критици и да ги връщаме в правия път. Вярвам, че сме доста съпричастни с украинците“.

Той сподели, че гласува винаги, защото вярва, че с годините животът тук ще се промени в положителна посока:

„Вярвам на определни хора, които са част от дадена политическа партия“.

Творческият фокусът на Алек Алексиев в момента е върху продуцентството, но има време и за ролите в театъра.

Източник: БНР

Последни новини

„Уендиго“ от Стефан Стефанов – индиански дух дебне бедстващи пътници в пустошта

Премиерата на изданието ще се състои на 15 юни. Талантливият Стефан Стефанов завоюва родната...

„Аполония 2023“ започва на 28 август в Созопол

За 39-а поредна година един от най-обичаните български фестивали - Празниците на изкуствата Аполония, ще зарадва публиката...

Лувърът приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение

Парижкият Лувър приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение, съобщи АФП. Сред...

Киноваканция – фестивал на новото българско кино в Бургас

КИНОВАКАНЦИЯ е фестивал, представящ топ селекция на съвременно българско кино в категориите „игрално“, „документално“ и „анимационно“ кино, ...
- Реклама -
- Реклама -