Изкуство Режисьорът Куентин Тарантино планира да заснеме десетия си и...

Режисьорът Куентин Тарантино планира да заснеме десетия си и последен филм през есента

- Реклама -

Култовият американски режисьор Куентин Тарантино обяви, че през есента възнамерява да заснеме десетия си филм, планиран да бъде последният в кариерата му, предаде АФП. 

„Завърших сценария за последния ми филм“, каза режисьорът на „Криминале“, „Убий Бил“ и „Гадни копилета“, интервюиран в Париж по повод излизането на новата му книга „Киноспекулации“ от директора на кинофестивала в Кан Тиери Фремо.

„Предполагам, че вероятно ще го снимам през есента“, добави режисьорът.

Тарантино каза още, че всички слухове, които се разпространяват около продукцията, са само спекулации. 

Режисьорът поясни само, че действието на филма, озаглавен „Кинокритикът“, ще се развива през 1977 г. Лентата „не разказва за филмов критик“ и „не е биографичен филм за Полин Кейл“, критичката на „Ню Йоркър“, починала през 2001 г., както наскоро съобщиха някои медии.

Режисьор на филми, изобилстващи от кинофилски препратки, 60-годишният Тарантино вече отдаде почит към американското кино от края на 60-те и началото на 70-те в деветия си и последен към днешна дата филм „Имало едно време в Холивуд“ (2019).

Куентин Тарантино неведнъж е казвал, че възнамерява да прекрати кариерата си, след като заснеме десет филма, като двете части на екшъна „Убий Бил“ се броят за един. Това допълнително подхранва очакванията на феновете му за предстоящата продукция.

Източник: Елена Христова, БТА

Последни новини

„Уендиго“ от Стефан Стефанов – индиански дух дебне бедстващи пътници в пустошта

Премиерата на изданието ще се състои на 15 юни. Талантливият Стефан Стефанов завоюва родната...

„Аполония 2023“ започва на 28 август в Созопол

За 39-а поредна година един от най-обичаните български фестивали - Празниците на изкуствата Аполония, ще зарадва публиката...

Лувърът приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение

Парижкият Лувър приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение, съобщи АФП. Сред...

Киноваканция – фестивал на новото българско кино в Бургас

КИНОВАКАНЦИЯ е фестивал, представящ топ селекция на съвременно българско кино в категориите „игрално“, „документално“ и „анимационно“ кино, ...
- Реклама -
- Реклама -