Събития Първа самостоятелна изложба подрежда в родния си град Попово...

Първа самостоятелна изложба подрежда в родния си град Попово творецът Тихомир Иванов

- Реклама -

Първа самостоятелна изложба подрежда в родния си град Попово творецът Тихомир Иванов. Ценителите на изобразителното изкуство ще могат да видят повече от 30 творби – платна живопис, керамични картини и пана, каза за БТА Иванов.

Домакин на изложбата, която ще бъде открита на 5 април е народно читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1882“ в града.

Тихомир Иванов е роден съм в Попово. Завършил е СОУ „Хр. Ботев“, след което и ВСУ „Черноризец Храбър“ във Варна – специалност „Мода“. Семеен е, с две деца. 

По думите му, вече повече от 15 години живее в Несебър. Творческата си дейност развива в собствено Артстудио „Ориндж“, което съвместява галерийна част и ателие. В Попово ще бъде първата му самостоятелна изложба, като не се взема предвид постоянната експозиция в студиото. 

Иванов споделя още, че през последните години основно занимава с художествена керамика – пана, мозайки, керамични картини и инсталации, а по-рядко с живопис. Притежатели на негови творби са различни галерии и институции, както и колекционери от цял свят.

Очаква се срещата с публиката в родния град да е вълнуваща. Завръщането в Попово за твореца е породено и от силната връзка със семейството му, с близките и с приятели. 

Източник: Боряна Димитрова, БТА

Последни новини

„Уендиго“ от Стефан Стефанов – индиански дух дебне бедстващи пътници в пустошта

Премиерата на изданието ще се състои на 15 юни. Талантливият Стефан Стефанов завоюва родната...

„Аполония 2023“ започва на 28 август в Созопол

За 39-а поредна година един от най-обичаните български фестивали - Празниците на изкуствата Аполония, ще зарадва публиката...

Лувърът приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение

Парижкият Лувър приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение, съобщи АФП. Сред...

Киноваканция – фестивал на новото българско кино в Бургас

КИНОВАКАНЦИЯ е фестивал, представящ топ селекция на съвременно българско кино в категориите „игрално“, „документално“ и „анимационно“ кино, ...
- Реклама -
- Реклама -