Събития Обявиха наградите на "София филм фест"

Обявиха наградите на „София филм фест“

- Реклама -

Филмът „Червените обувки“, продукция от Мексико-Италия е носителят на голямата награда на 27-ото издание на „София филм фест“. Лентата взима приза „София – град на киното“ за най-добър филм в международния конкурс, съобщават от „Арт фест“. Режисьор на „Червените обувки“ е Карлос Айхелман Кайзер.

Журито в което влизат Милчо Манчевски (Северна Македония), Агнешка Смочинска (Полша), Александра Кочеф (САЩ), Милена Кънева (България-Италия) и Владимир Пенев (България) връчи голямата награда на „Червените обувки“ за „простата история, фокусирана върху човечността, за уменията на авторите на филма, благодарение на които той е оригинален и уникален“.

Специалната награда на журито е за филма „Щипка карамфил“ на режисьора Бекир Бюлбюл, продуциран от Турция-Белгия. Призът за режисура е присъден на Василис Кацупис за филма „В капан“. 

Източник: БНР

Последни новини

„Уендиго“ от Стефан Стефанов – индиански дух дебне бедстващи пътници в пустошта

Премиерата на изданието ще се състои на 15 юни. Талантливият Стефан Стефанов завоюва родната...

„Аполония 2023“ започва на 28 август в Созопол

За 39-а поредна година един от най-обичаните български фестивали - Празниците на изкуствата Аполония, ще зарадва публиката...

Лувърът приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение

Парижкият Лувър приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение, съобщи АФП. Сред...

Киноваканция – фестивал на новото българско кино в Бургас

КИНОВАКАНЦИЯ е фестивал, представящ топ селекция на съвременно българско кино в категориите „игрално“, „документално“ и „анимационно“ кино, ...
- Реклама -
- Реклама -