Събития Благотворителна изложба за настъпването на пролетта направиха деца от...

Благотворителна изложба за настъпването на пролетта направиха деца от Силистра

- Реклама -

„С ухание на пролет“ е озаглавена изложба-базар с наградени творби на участниците в школите по изобразително изкуство при Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс (ОДК) – Силистра.

По време на откриването 15 млади художници получиха грамоти и поздравителни адреси от кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов за успешното си представяне в различни национални и международни конкурси.

В школите по изобразително изкуство, ръководени от художниците Вихрен Иванов и Елена Маркарян, се подготвят повече от 50 деца. Със средствата, събрани от изложбата, ще бъдат закупени материали и консумативи, необходими за провеждане на занятията.

В Центъра за подкрепа на личностното развитие – Обединен детски комплекс в Силистра са създадени 103 учебни школи с над 1100 деца и ученици. Занятията се провеждат в направления за наука и технологии, изкуства и спорт.

Центърът за подкрепа на личностното развитие – Обединен детски комплекс в Силистра предлага дейности в съответствие с интересите и способностите на децата и учениците в областта на изкуството, науката, техниката, производството, спорта, организира учебни групи, състезания и конкурси за свободното време на учениците, съобщават от институцията.

Източник: Александър Леви, БТА

Последни новини

„Уендиго“ от Стефан Стефанов – индиански дух дебне бедстващи пътници в пустошта

Премиерата на изданието ще се състои на 15 юни. Талантливият Стефан Стефанов завоюва родната...

„Аполония 2023“ започва на 28 август в Созопол

За 39-а поредна година един от най-обичаните български фестивали - Празниците на изкуствата Аполония, ще зарадва публиката...

Лувърът приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение

Парижкият Лувър приютява 16 украински произведения на изкуството, за да ги спаси от унищожение, съобщи АФП. Сред...

Киноваканция – фестивал на новото българско кино в Бургас

КИНОВАКАНЦИЯ е фестивал, представящ топ селекция на съвременно българско кино в категориите „игрално“, „документално“ и „анимационно“ кино, ...
- Реклама -
- Реклама -