Изкуство „Книга за песните“ ще разгърне в Търговище Стефан Вълдобрев

„Книга за песните“ ще разгърне в Търговище Стефан Вълдобрев

- Реклама -

„Книга за песните“ ще разгърне в Търговище авторът й Стефан Вълдобрев. Организатор на вълнуващата среща с българския актьор, композитор, музикант, певец и филмов режисьор е Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ в областния град, съобщи директорът Росица Куцарова. 

В по-различна и непринудена обстановка ще си поговорим, ще послушаме хубава музика на живо за добро настроение, приканват организаторите. „Книга за песните“ може да се закупи на място по време на събитието, а желаещите ще получат автограф от Стефан Вълдобрев сред акустични изпълнения на най-обичаните му хитове.

От културната институция уточняват, че организираната среща на 23 март в кафене „Елена“ е по проект с донор Национален фонд „Култура“. 

„Книга за песните” е първа книга на Стефан Вълдобрев, която може да се определи като литературен албум от текстове, поезия и биографични истории. В нея той се проявява като умел разказвач, описвайки честно, чувствено, без маниери и преструвки творческия процес по създаването на 41 песни. Обхваща се периодът от 80-те години до днес. 

Източник: Боряна Димитрова, БТА

Последни новини

Музикаутор, ПРОФОН и СЕМ се обединяват срещу нерегламентираното ползване на музика

Организацията на автори и композитори „Музикаутор“, организацията на продуценти и изпълнители ПРОФОН и Съветът за електронни медии (СЕМ) обединяват сили за засилване...

„Къщата на Клоуните“ – най-диаболичният и смел роман от Галин Никифоров се появява отново

Триумф на литературата и въображението в книгата, станала носител на престижната награда „Елиас Канети“.

Георги Господинов ще дава автографи пред НДК днес от 18:00

Георги Господинов, чийто роман "Времеубежище" спечели престижната литературна награда „Букър“, ще има тази вечер първа среща с...

Дефиле на оркестрите: Международен фестивален оркестър „Седичи“

Идеята ни за преглед на оркестрите се развива отлично и нараства с всяко следващо издание на фестивала,...
- Реклама -
- Реклама -