Събития Бургаската опера представя “Риголето” с гост-диригент Матей Поп

Бургаската опера представя “Риголето” с гост-диригент Матей Поп

- Реклама -

Вечната история за подлост, прелъстяване, излъгани надежди, подмолни пориви, проклятие и зловеща развръзка, вплетени в либретото на една от най-известните опери от Джузепе Верди – „Риголето“, ще бъде поставена на сцената на Държавната опера в Бургас на 18 март от 19:00 часа, съобщи на сайта си културната институция. 

Операта в три действия ще дирижира румънският диригент Матей Поп, под чиято палка бе представен спектакълът „Трубадур“ на бургаска сцена в края на ноември миналата година. Музикално-сценичният разказ за гърбавия шут Риголето, единствената радост в семплия му живот – красивата му дъщеря Джилда, за лишения от съвест Херцог, обединяващ образ на подлостта, както и за всички герои на трагичната приказка за излъганото доверие, ще събере едни от най-ярките имена от състава на бургаската опера, съобщиха организаторите. 

Риголето ще бъде пресъздаден от баритона Александър Крунев – за него това е коронна роля, представяна на различни сцени над 100 пъти, посочват от операта в Бургас. Българският баритон наскоро навърши 60 години, а на сцената на Бургаската опера неговата годишнина ще бъде официално чествана на 27 април с концерта „Александър Крунев и приятели“. В ролята на Джилда в събота влиза Мария Цветкова-Маджарова. Режисурата на постановката е на доц. д-р Александър Текелиев.

Източник: Станимир Димитров, БТА

Последни новини

Приходите от прощалното турне на Елтън Джон ще надхвърлят 1 милиард щатски долара

Приходите от прощалното турне на британския музикант Елтън Джон ще надхвърлят 1 милиард щатски долара, което ще...

Певците Тейлър Суифт и Хари Стайлс спечелиха награди на айХарт рейдиo

Певците Тейлър Суифт и Хари Стайлс са сред изпълнителите, отличени на музикалните награди на айХарт Рейдио, съобщи...

Обявиха наградите на „София филм фест“

Филмът "Червените обувки", продукция от Мексико-Италия е носителят на голямата награда на 27-ото издание на "София филм...

Публиката има нужда от искрени музиканти, каза цигуларката Лия Петровa

Публиката има нужда от искрени музиканти. Това е много важно, защото така повече хора ще обикнат класическата...
- Реклама -
- Реклама -