Изкуство Георги Милков отбеляза 50-годишния си юбилей с премиера на...

Георги Милков отбеляза 50-годишния си юбилей с премиера на книга

- Реклама -

Журналистът Георги Милков отбеляза 50-годишния си юбилей с премиера на книгата си „Истории от ръчния багаж“. В нея авторът разказва за срещи и преживявания от пътешествията си в цял свят.

„Има два типа пътуващи. Единият тип са туристите, които изобщо не знаят къде са били. Другият тип са пътешествениците, които знаят къде ще отидат. И Георги Милков е от вторите“, каза на премиерата програмният директор на „Дарик радио“ Константин Вълков. 

Днес празнуваме „три в едно“ – историческата вина за 8 март носи САЩ, историческата отговорност за появата на Жоро Милков през 1973 г. носят неговите родители, а историческата роля тази книга да се появи е на „Книгомания“, коментира Венелина Гочева, която е редактор на „Истории от ръчния багаж“. По думите ѝ в тома си Георги Милков е представил свои мисли и сюжети за хора, места, храна, политика, военни конфликти и смешни ситуации.

Георги Милков има щастието да работи това, което обича, а именно – да пътува и да пише, каза Илиян Андонов от „Книгомания“. „Знаете, че Жоро е обиколил над 150 страни от целия свят. Това е неговият начин да се сприятелява със света. Той изоставя много пъти комфорта, лукса, приятелите, за да бъде там, на първа линия. Да бъде на места, където ще се случат събития, ще се случат неочаквани неща“, коментира той. Поздрав към автора по време на събитието прочете проф. Петър Стоянович.

Този празник е изключително различен от всички мои рождени дни, които не съм бил в България да празнувам, посочи Георги Милков. „Няма да разказвам истории, всичко ще прочетете в книгата“, каза той.

Сред присъствалите на събитието бяха още заместник-министърът на културата Пламен Славов, Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, основателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси, президентът на „ПанЕвропа България” Гергана Паси, Левон Хампарцумян, директорът на дирекция „ЛИК“ в БТА доц. Георги Лозанов, Ивайло Цветков-Нойзи, Емил Спахийски, Светослав Иванов, Виктор Николаев, Мира Добрева, Мария Игнатова, Кирил Маричков.

Източник: Гергана Николова, БТА

Последни новини

Обявен е краткият списък на номинираните за Дъблинската литературна награда

Краткият списък на претендентите за Дъблинската литературна награда беше обявен на сайта й dublinliteraryaward.ie.

Творци от Великобритания и Украйна обединяват сили за провеждането на „Евровизия“

Великобритания и Украйна обединяват сили за провеждането на "Евровизия 2023", съобщи Би Би Си. 

Приходите от прощалното турне на Елтън Джон ще надхвърлят 1 милиард щатски долара

Приходите от прощалното турне на британския музикант Елтън Джон ще надхвърлят 1 милиард щатски долара, което ще...

Певците Тейлър Суифт и Хари Стайлс спечелиха награди на айХарт рейдиo

Певците Тейлър Суифт и Хари Стайлс са сред изпълнителите, отличени на музикалните награди на айХарт Рейдио, съобщи...
- Реклама -
- Реклама -